Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

6 maisto produktų deriniai, kurių reikėtų vengti. Apie ką kalba sveikatos ekspertai?

Kava ir bananai
4 min. skaitymo

Kai kurie deriniai atrodo tiesiog tobuli: pienas ir sausainiai, morkos ir humusas, vištiena su vafliais, šoninė ir kiaušiniai. Tačiau yra ir tokių populiarių maisto porų, kurių geriau vengti.

Iš mitybos pusės žiūrint, „tam tikros medžiagos gali blokuoti vitaminų ir mineralų pasisavinimą,“ aiškina registruota dietologė Avery Zenker. „Norint optimaliai įsisavinti maistines medžiagas, verta atkreipti dėmesį į produktų derinius, ypač jei stengiatės padidinti konkrečios medžiagos suvartojimą; žmonėms, turintiems tam tikrų trūkumų, gali būti patariama vengti tam tikrų derinių. Kita vertus, kai kurie deriniai gali lemti per didelį makro- ar mikroelementų suvartojimą.“

Ekspertai sutaria, kad maisto skirstymas į „gerą“ ar „blogą“ nėra veiksmingas, tačiau jie rekomenduoja sąmoningiau rinktis, ką su kuo valgome. Štai šeši maisto produktų deriniai, kurių geriau vengti.

Parengta pagal: https://www.realsimple.com/food-combinations-to-avoid-11801768

Toliau: pienas su citrusiniais vaisiais

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą ir turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Domiuosi sveikatos, sporto ir gyvensenos temomis, kurias nuolat gilinu ir nagrinėju tiek akademiškai, tiek praktiškai. Rašau straipsnius svetainėje KAIPKADA.LT, siekdama skaitytojams pateikti patikimą, moksliškai pagrįstą ir lengvai suprantamą informaciją, kuri padėtų gerinti sveikatą ir kasdienį gyvenimą. Tikiu, kad žinios yra svarbiausia priemonė sveikesniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.