Sušiai (sushi) pagaminti namuose yra daug pigesni nei restorane. Juos labai paprasta pasigaminti, be to Jūs galite įdėti visus mėgstamus ingredientus į savo tobulą SUSHI!
Instrukcija:
- Suši ryžius praskalaukite šaltame vandenyje, tada 30 minučių mirkykite puode maždaug dvi dalis ryžių iki trijų dalių šalto vandens.
- Tada užvirkite ryžius, uždenkite ir virkite 10 minučių arba tol, kol ryžiai sugers visą vandenį ir taps minkšti.
- Išmaišykite ryžių actą ir cukrų.
- Ryžius kuo greičiau atvėsinkite paskleisdami juos ant kepimo skardos ir uždengdami šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
- Ant suši kilimėlio uždėkite nori lapą.
- Sudrėkinkite rankas, kad nepriliptų, tada pasiimkite saują ryžių ir tolygiai paskirstykite ant nori lapo, palikdami neuždengtą viršutinį trečdalį.
- Ryžių viduryje padėkite ploną įdaro eilę.
- Laikykite artimesnį kilimėlio kraštą, pakelkite ir šiek tiek spausdami nuridenkite nuo savęs, apgaubdami įdarą. Įsitikinkite, kad ingredientai lieka vietoje ir ryžiai laikosi.
- Sudrėkinkite su šiek tiek vandens, kad nori lapas galutinai sukibtų. Tvirtai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol sutvirtės.
- Patiekite su marinuotu imbieru ir vasabi.
Šis vaizdo įrašas jums tikrai padės pasigaminti SUSHI (SUŠI) namuose:
Taip pat čia galite rasti Sushi receptą su lašiša: Sushi su lašiša