Maistas / GėrimaiVisi patarimai

Kaip kepti (paruošti) antį?

Žemiau pateikiame keletą receptų – kaip iškepti (paruošti) antį Kalėdų stalui. Šie receptai išbandyti ir patikimi, todėl suklysti neįmanoma. Mėsa bus gardi, sultinga ir kvapni.

Receptas – 7 valandas

1 antis, apie 2.5-3 kg (šviežia arba šaldyta);

  • 3/4 šaukšto rupios druskos;
  • 1/3 šaukšto šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • 3 šaukšteliai kmynų;
  • 3 šaukšteliai džiovintų čiobrelių;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 didelis rūgštus obuolys;
  • 1 stiklinė obuolių sulčių.

Paruošimas:

  1. Jei gaminsite šaldytą antį arba žąsį, ją lėtai atšildykite: laikykite apie 1,5-2 dienas šaldytuve, arba pernakt kambario temperatūroje, kol visiškai atsileis.
  2. Sumaišykite visus prieskonius kartu su druska ir pipirais ir gerai įtrinkite visą antį iš visų pusių ir iš vidaus.
  3. Palikite pasimarinuoti per naktį vėsioje vietoje. Įkaitinkite orkaitę iki 130 C. Į anties vidų dėkite ketvirčiais supjaustytą obuolį. Į kepimo indą įpilkite obuolių sultis ir paguldykite antį krūtinėle žemyn. Indą uždenkite dangčiu, o jei indas neturi dangčio – sandariai apvyniokite aliuminio folija.
  4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 7 valandas. Nuimkite dangtį (arba foliją) ir kelias minutes apskrudinkite antį iš abiejų pusių 240 C įjungę grilio režimą. Skrudinimas turi būti labai greitas. Kol orkaitė kais iki reikiamos aukštos temperatūros, antį išimkite ir laikykite uždengtą. Tik tada, kai įkais, dėkite į orkaitę.
  5. Išimkite antį, padėkite ant pjaustymo lentelės. Riebalų neišpilkite – sustingusius perdėkite į indelį ir naudokite bulvėms kepti.
  6. Supjaustykite antį ir patiekite su mėgstamais priedais: skrudintomis bulvėmis, garuose virtomis daržovėmis ir saldžia spanguolių ar bruknių uogiene arba aitriųjų paprikų džemu.

Receptas – Orkaitėje kepta

  • 1 anties (1,3-1,5 kg),
  • šaukšto balzaminio vynuogių acto,
  • šaukšto medaus,
  • šaukšto citrinos sulčių,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • 5-6 obuolių.

Paruošimas:

  1. Kambario temperatūros antį nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite tiek išorę, tiek vidų, įtrinkite druska ir pipirais. Padėkite antį 2-3 val. į šaldytuvą.
  2. Medų ir aliejų maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš įkimšdami obuolius, šiuo mišiniu įtrinkite anties vidų. Šlauneles suriškite.
  3. Padėkite antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilkite truputį (apie 100 ml) vandens. Šepetėliu aptepkite visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. nelygu anties dydis ir amžius. 4-5 kartus ją ištraukite iš orkaitės, atidenkite ir aptepkite pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis. Keletą kartų antį apliekite kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverskite krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai.)
  4. Likus kepti 15-20 min. antį atidenkite. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilkite jį – galėsite panaudoti daržovėms kepti. Sudėkite prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažinkite iki 180 laipsnių ir pabaikite kepti. Uždengti nebereikia.

antis su obuoliais receptas

 

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button