Kaip paruošti smidrus?


kaip paruosti smidrus

Ar žinote, kaip skaniai ir paprastai paruošti smidrus? dažniausiai naudojami sriuboms, garnyrams ir net desertams. Tačiau ir patys vieni jie yra ne mažiau skanūs.

Receptai

Receptas: Smidrai kepti keptuvėje

smidrai keptuveje

Ingredientai:

Pagaminsite 3-4 porcijas.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite šparagus. Tada nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite sviesto į keptuvę ir ištirpinkite.
  2. Nulupkite česnako skilteles, supjaustykite juos mažais kubeliais. Įpilkite aliejaus ir kepkite porą minučių.
  3. Įdėkite smidrus į keptuvę, kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Kepimo metu pavartykite šparagus, kad apkeptų iš visų pusių.
  4. Viskas, smidrai paruošti! Belieka apšlakstyti citrinos sultimis. Gero apetito!

Receptas: Smidrai su sūriu ir citrina

Ingredientai:

Pagaminsite 5 porcijas.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą papurkškite aliejumi, kad smidrai neprikibtų, ir atidėkite į šalį.
  2. Smidrų galai turi būti nupjauti. Smidrus užpilkite aliejumi, išmaišykite, tada pabarstykite džiūvėsėliais, česnako milteliais, druska, pipirais ir tarkuotu sūriu, vėl gerai išmaišykite.
  3. Paskleiskite smidrus ant skardos ir kepkite 10-15 minučių.
  4. Skanaus!

Patarimai

Patarimas: Kaip virti smidrus?

Dideliame puode užvirkite kuo daugiau vandens (galite įberti šiek tiek druskos), sudėkite smidrus ir virkite 2–3 min. Atminkite, kad kuo greičiau išvirsite šparagus, tuo geriau. Laikas iš esmės priklauso tik nuo smidrų storio. Tada nusausinkite, padėkite šparagus ant lėkštės, apibarstykite prieskoniais arba citrinos sultimis ir patiekite.

Patarimas: Kaip troškinti smidrus keptuvėje?

Smidrus taip pat galite troškinti keptuvėje. Tai nėra pats sveikiausias maisto gaminimo būdas, bet ne mažiau skanus. Keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų. Sudėkite smidrus į keptuvę. Kepkite 5-7 minutes, kartais pavartydami. Prieš patiekdami apšlakstykite citrinos sultimis arba tarkuotu sūriu.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos