Tikriausiai visi žinome, kad valgyti šviežią ananasą kartais nelabai malonu, kai šis vaisius netinkamai supjaustytas. Ypač, kai tenka jo atsikąsti nuo didelio gabalo, o neilgai trukus lūpų kampučiuose pajuntame perštėjimą. Sužinokite, kaip tinkamai supjaustyti ananasą,
Žingsnis po žingsnio instrukcijos, kaip supjaustyti ananasą:
- Patikrinkite, ar ananasas sunokęs. Sunokusį ananasą išduos salsvas kvapas ir lengvai nuraškomi lapai.
- Nupjaukite ananaso viršūnę ir apačią.
- Supjaustykite ananasą išilgai į keturias dalis.
- Pašalinkite šerdį. Šerdį galima pašalinti peiliu arba sausainių formele.
- Supjaustykite ananasą gabalėliais. Ananasą galima supjaustyti kubeliais, trikampiais, griežinėliais ar kita forma.
Paprasti patarimai, kaip supjaustyti ananasą:
- Naudokite aštrų peilį, kad pjaustymas būtų lengvesnis ir saugesnis.
- Jei nenorite, kad jūsų rankos sudirgintų ananaso sultys, naudokite pirštines.
- Pašalinkite ananaso šerdį, kad minkštimas būtų sultingesnis.
- Ananasą galima supjaustyti ir prieš sunokę. Tačiau toks ananasas bus mažiau sultingas ir saldžias.