Maistas / Gėrimai

Kaip virti grybus?

Ar žinote kaip virti grybus, kad jie būtų tinkamai paruošti? Grybai, pavyzdžiui, baravykai ir raudonikiai yra vieni iš delikatesų. Patiekalus su grybais ne visada lengva pagaminti, tačiau tokiais patiekalais nustebinsite visus artimuosius. Norėdami tai padaryti, turite pasirinkti aukštos kokybės produktus ir tinkamai apdoroti grybus. Šiame straipsnyje aprašome kaip tai padaryti.

Baravykas

Grybų paruošimas

Grybų patiekalams ruošti naudojami šie gaminimo būdai:

  • virimas;
  • troškinimas;
  • kepimas.

Grybus galima kepti nerūdijančio plieno, ketaus ar keraminiuose induose ant viryklės, orkaitėje arba ant atviros ugnies.

Taip pat yra daugybė būdų, kaip paruošti grybus žiemai: šaldymas, džiovinimas, sūdymas ir marinavimas.

Patiekalai, kuriuos galima paruošti iš grybų

Kulinarijoje grybai naudojami įvairiomis formomis. Iš žalių, džiovintų, šaldytų ir sūdytų grybų ruošiami įvairūs patiekalai. Iš grybų miltelių taip pat gaminamos sriubos ir padažai.

  • Pirmieji patiekalai: grybų sriuba su daržovėmis, tyrė, kopūstų sriuba, pieniškos sriubos su grybais.
  • Antrieji patiekalai: kepsniai, kotletai, rizotas, lazanija, makaronai su grybais, grybų padažas, guliašas, kopūstų suktinukai.
  • Karšti užkandžiai: kepti grybai tešloje, kepti grybai grietinės padaže, grybų troškinys.
  • Šalti užkandžiai: daržovių ir mėsos salotos, marinuoti grybai, ikrai su grybais, pyragai, eklerai, kepti pyragaičiai, grybų apkepas, troškinys, bandelės su grybais, mišrainės su grybais.

Grybų paruošimas?

Norint paruošti bet kokį patiekalą iš grybų, geriau naudoti šviežius grybus. Tokiu atveju jie išlaiko savo skonį ir gerą aromatą.

Patarimai

  • Prieš kepant šviežius grybus, juos reikia nulupti ir pusvalandį užpilti sūriu vandeniu. Per tą laiką visi grybuose buvę kirminai išplauks į paviršių.
  • Ruošiant karštus užkandžius ir pagrindinius patiekalus, drėgmei išgaravus, reikia įdėti sviesto, majonezo ar grietinės, tačiau kai kuriuos prieskonius galite dėti iš karto. Šiuo atveju grybai troškinami kvepiančiame sultinyje ir prisotinami prieskonių aromatu.
  • Prie šaltų užkandžių ir salotų geriau pridėti mažų marinuotų grybų. Tai suteiks jūsų patiekalui patrauklią ir patrauklią išvaizdą.
  • Ruošiant grybų padažą, būtina įdėti ne tik smulkintų grybų, bet ir truputį grybų miltelių. Būtent šis derinys padažo skonį padarys sodresnį.
  • Ruošdami bet kokį maistą, įskaitant padažus ir salotų padažus, stalo actą pakeiskite citrinų sultimis.
  • Pirmasis ir antrasis patiekalai su kiaulienos grybais, virti su mėsa arba mėsos sultinyje, gali būti patiekiami iš karto, o liesus kiaulienos grybų patiekalus rekomenduojama šiek tiek primygtinai reikalauti.
  • Norėdami atgaivinti džiovintų kiaulienos grybų skonį, jie keletą valandų mirkomi pasūdytame piene.

Kaip virti grybus?

Kiek laiko reikia virti šviežius grybus puode?

Šviežius grybus reikia virti vidutiniškai 35-40 minučių.

Kiek laiko virti džiovintus baravykus?

Džiovintus baravykus 2-3 valandas mirkykite šaltame vandenyje ir virkite vidutiniškai 20 minučių.

Kiek laiko virti šaldytus grybus sriubai?

Dauguma šaldyti grybai prieš užšaldymą yra išvirti, todėl virkite juos vidutiniškai 20 min. Jei turite šaldytų šviežių baravykų, galite juos virti 35-40 min., kol jie suminkštės.

Kiek laiko reikia virti grybus prieš juos kepant?

Prieš kepant grybus rekomenduojama juos iš anksto išvirti, kad juose neliktų kenksmingų medžiagų ir mikroorganizmų, todėl prieš kepant baravykus virkite 20-30 minučių.

Kaip nulupti šviežius grybus prieš juos apdorojant?

Švieži grybai iš anksto nuvalomi (rankomis, naudojant peilį ir minkštą šepetį), tada dedami į tinkamo dydžio indą ir užpilami šaltu vandeniu (mirkomi 1 valandą). Tada dauguma smulkių šiukšlių savaime nukrenta nuo grybų paviršiaus.

Po mirkymo peiliu nuo kiekvieno grybo kruopščiai nupjaunamos visos tamsios vietos ir nedideli pažeidimai, o visa odelė nulupama nuo grybo stiebo. Visiškai nulupti grybai supjaustomi mažesniais gabalėliais (kiekvieno grybo viduje patikriname, ar jis nėra kirminų).


Taip pat skaitykite:

Grybai 2021: Kur ir kada grybauti šį sezoną?

Taip pat skaitykite

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button