Kisielius pakelyje, dedamas į šaltą vandenį ir kaitinamas iki užvirimo. Virti po užvirimo jo nereikia.
Natūralus spanguolių kisieliaus receptas
Ingredientai:
- spanguolės: 0,5 litro
- vanduo: 3 litrų
- cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
- bulvių krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
Eiga:
- Pirmiausia nuplauname spanguoles.
- Tada nuplautas spanguoles mediniu grūstuvu ištriname per smulkų sietelį.
- Tuomet į užvirintą vandenį suberiame cukrų, su visu sieteliu įmerkiame tai, kas liko sietelyje trinant spanguoles. Sietelio turinį patriname mediniu šaukštu, arba samteliu, kol pabaltuos. Tai, kas liko sietelyje – išmetame. Viralas įgauna švelniai rožinę spalvą. Ištrintų spanguolių į verdantį vandenį dar nepilame!
- Tada krakmolą atskiedžiame su šaltu vandeniu, gerai išmaišome bei lėtai pilame į puodą. Puodo turinys privalo būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas „nesušoktų į gabalus”. Jau supylus krakmolą, puodo turinys maišant užvirinamas bei nukeliamas nuo ugnies, kad atvėstų maždaug iki 30 laipsnių temperatūros.
- Po to į puodą supilame ištrintas spanguoles. Išpilstome ir skanaujame!