Atsakymai į klausimą "Kaip...?"Maistas / Gėrimai

Kaip virti kisielių?

Kisielius pakelyje, dedamas į šaltą vandenį ir kaitinamas iki užvirimo. Virti po užvirimo jo nereikia.

Natūralus spanguolių

Spanguoliu kisielius receptas
Iliustracija: Spanguolių kisieliaus receptas

Ingredientai:

  • spanguolės: 0,5 litro
  • vanduo: 3 litrų
  • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų

Eiga:

  1. Pirmiausia nuplauname spanguoles.
  2. Tada nuplautas spanguoles mediniu grūstuvu ištriname per smulkų sietelį.
  3. Tuomet į užvirintą vandenį suberiame cukrų, su visu sieteliu įmerkiame tai, kas liko sietelyje trinant spanguoles. Sietelio turinį patriname mediniu šaukštu, arba samteliu, kol pabaltuos. Tai, kas liko sietelyje – išmetame. Viralas įgauna švelniai rožinę spalvą. Ištrintų spanguolių į verdantį vandenį dar nepilame!
  4. Tada krakmolą atskiedžiame su šaltu vandeniu, gerai išmaišome bei lėtai pilame į puodą. Puodo turinys privalo būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas „nesušoktų į gabalus“. Jau supylus krakmolą, puodo turinys maišant užvirinamas bei nukeliamas nuo ugnies, kad atvėstų maždaug iki 30 laipsnių temperatūros.
  5. Po to į puodą supilame ištrintas spanguoles. Išpilstome ir skanaujame!

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button