Kaip apsaugoti augalų daigus nuo kačių?


Kaip apsaugoti daigus nuo kaciu

Taigi daigų sodinimo sezonas jau prasidėjo. Sodininkai laukia naujojo sezono. Tačiau kačių šeimininkai pradeda kovoti su nenuilstamu daigų priešu – naminėmis katėmis. Deja, katėms mūsų daigai patinka taip pat, kaip ir mums. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip apsaugoti augalus nuo kačių.

Katės dažniausiai kramto kambarinius augalus ir sodinukus, peša lapus arba žaidžia su jais, kol iš augalų nieko nelieka. Laimei, yra tam tikrų būdų šią problemą išspręsti.

kates ir daigai

Kokių augalų nemėgsta katės?

Katės nemėgsta tam tikrų augalų dėl stipraus kvapo:

Rozmarinas yra puikus kambarinis augalas, kurio katės nekenčia dėl jo kvapo. Be to rozmarino šakeles galite naudoti maistui, kaip prieskonį.

Kaktusai tai puikus natūralus barjeras prieš kates.

Apsaugokite augalų daigus nuo kačių

Apibarstykite daigų indelius kajeno pipirais ir jūsų katė gana greitai atsitrauks nuo jų.

Ant palangės galite padėti kelis audinio gabalėlius (medvilninius ar pan.). Ant jų užlašinkite kelis lašus eterinio spygliuočių aliejaus. Katės nemėgsta acto ir eukalipto eterinio aliejaus. Naminių gyvūnėlių parduotuvėse parduodami specialūs purškalai, kurie kates atbaido nuo kambarinių augalų. Šių purškalų sudėtyje yra raudonųjų pipirų ekstrakto ir eterinių aliejų.

Ką daryti, jei katė iškasa žemes iš daigo indelio?

Kai kurie sodininkai perka arba pasigamina stiklines lentynas ar mini šiltnamį su papildomu apšvietimu. Katė negali ten įlipti. Vienas iš patikimiausių būdų: pastatykite lentyną, išdėliokite daigus lentynose ir apvyniokite maistine plėvele. Jei jūsų daigai yra ant palangės, apsaugokite žemes paskleisdami bet kokį mulčią, akmenukus ar panašiai.

Į vazonėlius galite įsmeigti dantų krapštukų, katė užlipusi ant aštraus galiuko tikrai nebelips ant daigų.

Ką daryti, jei katė nuverčia vazonus nuo palangės?

Ant palangės šilta ir patogu, katė ten dažnai miega. Kai padedate daigus ant palangės, jai tai trukdo. Nuo to momento, kai katė atsiranda jūsų namuose, uždrauskite jai miegoti ant palangės. Negalima fiziškai bausti – geriau purkšti vandeniu iš purškiamo buteliuko arba šnypšti.

Katė iš nuobodulio gali sėdėti ant palangės ir stebėti, kas vyksta gatvėje. Žaiskite su kate, aprūpinkite ją žaislais. Pavargęs gyvūnas ramiai miegos savo vietoje.

Jei katė numeta daigų vazonus, pabandykite dirvą padengti maistine plėvele. Indus su daigais galite įdėti į plastikines dėžutes ir uždengti stiklu.

Ką daryti, jei katė graužia daigus?

Jei katė bando valgyti daigus, jai reikia vitaminų. Ilgaplaukėms katėms virškinamajame trakte susidaro nurytų plaukų gumbai – bezoarai. Katė bando valgyti žalius augalus, kad ištuštintų skrandį, sukeldama vėmimą. Šukuokite katę, duokite specialaus sauso maisto pritaikyto naminėms katėms, kad nesusidarytų plaukų kamuoliukai.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos