Braškės… Kas gali būti skaniau? Jei norite mėgautis saldžiomis it medus braškėmis, pasinaudokite mūsų pateiktais patarimais.
Ką daryti, norint džiaugtis skaniomis ir saldžiomis braškėmis?
- Pirma, pasirinkite tinkamas veisles. Paprastai didelėse braškėse cukraus kiekis būna mažesnis (tai jų ypatybė), todėl padidėja jų galiojimo laikas ir pardavimo pelningumas. Jei sodinate “sau”, pirmenybę teikite vidutinio dydžio veislėms.
- Antra, braškes persodinkite kas trejus metus. Pirmuosius trejus metus krūmai duoda daugiausia vaisių – braškės turi jėgų „paimti“ iš dirvožemio reikalingus elementus. Tada uogos būna ir sultingos, ir saldžios. Tačiau nepamirškite sezoninio tręšimo (rudenį ir pavasarį).
- Trečia, braškės yra uogos su charakteriu: jos jūsų “nepamaitins”, jei jūs jų „nepamaitinsite“ pirmieji. Tik derlingame dirvožemyje braškių krūmai gerai augs, vešliai žydės ir suformuos daug uogų. Naudokite biotrąšas (pelenus, kompostą, humatus), nes juk visi norime valgyti sveikas uogas be nereikalingų chemikalų.