Kodėl geltonuoja baklažanų lapai?


Baklažanų lapai

Deja, bet pasitaiko, kad baklažanų lapai pagelsta ir susisuka. Sužinokite, kokios gali būti to priežastys.

 

Geltonuojantys baklažanų lapai

Baklažanų lapai gali pagelsti dėl maistinių medžiagų trūkumo, netinkamo laistymo, ligų ir kenkėjų sukeltų pažeidimų.

Jei augalui trūksta azoto, pageltimas plinta iš apačios į viršų. Palaipsniui jis pasiekia viršutinius lapus ir lapai nukrenta. Trūkstant azoto, tolygiai gelsta visa lapų plokštelė, beveik nesiformuoja žiedai, plonėja stiebas, gali pagelsti visas augalas.

Trūkstant magnio, nukenčia šaknų sistema, tada gelsta apatiniai lapai tarp gyslų, o gyslos lieka žalios. Gali atsirasti oranžinių dėmių. Tokiu atveju augalą reikia maitinti magniu. Į 10 litrų vandens įberkite 10 g magnio sulfato, ištirpinkite ir supilkite po augalu.

Problema gali kilti ir dėl netinkamo laistymo, kai karštu oru ant baklažanų lapų patekę vandens lašai nudegina augalą.

Išeiti iš AMP versijos