10 milijonų dolerių atlygis už informaciją apie Rusijos įsilaužėlį


10 milijonų dolerių premija už įsilaužėlio atskleidimą

JAV valstybės departamentas paskelbė 10 milijonų dolerių atlygį už informaciją, padėsiančią surasti rusų programišį Michail Matvejev. Vašingtonas įtaria kibernetinį nusikaltėlį turto prievartavimu.

10 milijonų dolerių atlygis

Rusui jau buvo pareikšti kaltinimai už akių, o JAV iždo departamentas įvedė sankcijas. Apskritai Rusija kaltinama įsilaužėlių slėpimu, nes ši šalis jiems dabar saugi, jų veiklos niekas nekontroliuoja. Šiuo metu įsilaužėliai Rusijos Federacijoje nebaudžiami vykdo operacijas prieš JAV ir kitas šalis partneres.

Remiantis duomenimis, Matvejevas rado pažeidžiamus kompiuterius ir neteisėtai įsilaužė į juos arba pavogė prieigos raktus. Tada jis pavogė duomenis ir paprašė sumokėti išpirką mainais už informacijos neskelbimą. Jei nukentėjusieji atsisakydavo, jis duomenis paskelbdavo įvairiose interneto svetainėse viešai.

„Nesvarbu, ar šie nusikaltėliai nusitaikė į teisėsaugą, kitas vyriausybines agentūras ar privačias įmones, įskaitant sveikatos priežiūros įstaigas, mes naudosime visas turimas priemones, kad patrauktume baudžiamojon atsakomybėn ir nubaustume už tokius nusikaltimus“, – sakė D.C. advokatas Matthew Gravesas.

Matvejevas gimė Kaliningrade 1992 m. Savo operacijas jis atlieka slapyvardžiais BORISELCIN ir WAZAWAKA. Pernai spalį jis ir įsilaužėlių grupės „Killnet“ nariai atakavo JAV Alabamos, Kolorado, Konektikuto, Delavero, Floridos, Aliaskos, Havajų, Aidaho, Indianos, Kanzaso, Kentukio ir Misisipės vyriausybines svetaines.

Išeiti iš AMP versijos