10 paprastų ir sveikų maisto produktų, dėl kurių ilgiau jausitės sotūs


10 paprastu ir sveiku maisto produktu del kuriu ilgiau jausites sotus

Sotus ir daug naudingų medžiagų turintis maistas, kuris dėl sveikų sudedamųjų dalių ir vitaminų padeda palaikyti gerą fizinę formą ir sveikatą. Šie maisto produktai nuramins jūsų pilvą.

10 sveikų maisto produktų

Sveiki maisto produktai: Riešutai

Sveikiausių užkandžių lyderis. Užtenka suvalgyti saują graikinių, migdolų ar lazdyno riešutų, kad bent pusvalandžiui numalšintumėte alkį. 100 gramų graikinių riešutų kaloringumas yra 650 kcal, migdolų – 575 kcal.

Riešutuose gausu sveikų mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios didina organizmo tonusą ir saugo imunitetą.

Sveiki maisto produktai: Ankštiniai produktai

Pupelės, žirniai ir avinžirniai yra puikus augalinių baltymų ir skaidulų šaltinis. Abu šie produktai yra sotumo formulės dalis.

Jų košės ir troškiniai gali ilgam panaikinti alkį. Tačiau žmonės, kurių žarnynas jautrus, turėtų juos pamirkyti per naktį, o gamindami pridėti ciberžolės, česnako ir kmynų. Tai gali padėti sumažinti pilvo pūtimą.

Bulves

Sveiki maisto produktai: Bulvės

Daugelis žmonių vengia įtraukti bulves į savo mitybą, nes bijo priaugti svorio. Tačiau bulvės yra ne tik labai maistingos, bet ir sveikos.

Tinkamai išvirtos bulvės nepadidins jūsų liemens apimties. Iškepkite bulves su lupenomis arba išvirkite, tada atvėsinkite ir valgykite.

Atvėsęs krakmolas pakeičia savo struktūrą ir patiekalas tampa sveikesnis. Lupenose gausu vitaminų C ir B grupės vitaminų, kalcio, geležies ir jodo.

Sveiki maisto produktai: Kopūstai

Kopūstai nėra labai kaloringi (30 kcal 100 g), bet dėl didelio skaidulų kiekio labai sotūs. Reguliariai į savo mitybą įtraukdami kopūstų stiprinate imuninę sistemą – jie yra vieni iš lyderių pagal vitamino C kiekį. Kopūstuose taip pat gausu vitaminų A, B, C, P ir U. Vos 100 gramų raugintų kopūstų užtikrina normalų virškinimą užtikrinančią probiotikų paros normą.

Sveiki maisto produktai: Kiaušiniai

Kiaušiniai yra didelės maistinės vertės, juose gausu baltymų ir aminorūgščių, kurios reguliuoja alkį po virškinimo. Kiaušiniuose esantys B grupės vitaminai skatina normalų plaukų ir nagų augimą, o fosfolipidai saugo kepenis.

Idealu pusryčiams valgyti kiaušinius su daržovėmis.

Sveiki maisto produktai: Riebi žuvis

Daug riebalų turinti jūros žuvis yra ne tik labai maistinga, bet ir skani bei sveika. Tai nebūtinai turi būti brangi lašiša – galite rinktis silkę, skumbrę, sardinę. Taip pat tinka žuvies konservai.

Riebiose žuvyse gausu omega-3 rūgščių, kurios stiprina organizmo gynybines funkcijas, medžiagų apykaitą ir hormonų kiekį. Lengvai sūdyta arba kepta žuvis su salotomis neturi įtakos figūrai, o tik suteikia jėgų ir padeda įveikti stresą.

Sveiki maisto produktai: Lašiniai

Kad išliktumėte energingi ir sveiki, galite ir turėtumėte valgyti lašinių. Jie yra sotūs, nes tai grynas riebalas, bet sveikas. Svarbiausia nevalgyti per daug! Rekomenduojama norma – iki 20 g lašinių per dieną, esant dideliam fiziniam aktyvumui – iki 50 g.

Sveiki maisto produktai: Pieno produktai

Varškė ir graikiškas jogurtas – maistingi . Nesirinkite neriebių produktų – jie bus mažiau veiksmingi ir mažiau sotūs. 9 % jogurto 100 g vidutiniškai yra 150 kcal. Jame gausu baltymų ir kalcio, kurie stiprina kaulus ir raumenų masę. Pieno produktuose neturėtų būti cukraus, juos reikėtų paskaninti uogomis ir riešutais.

Sveiki maisto produktai: Obuoliai

Obuoliuose gausu maistinių skaidulų, jų sudėtyje esantis pektinas veikia medžiagų apykaitą ir reguliuoja apetitą.

Vitaminai B1, B2 ir E padeda smegenų veiklai. Kepti obuoliai labai naudingi žarnyno veiklai. Kad toks sveikas desertas būtų dar naudingesnis ir maistingesnis, papildykite jį riešutais.

Sveiki maisto produktai: Šokoladas

Suvalgius nedidelį gabalėlį juodojo šokolado skatinama hormonų, kurie lemia sotumo jausmą, gamyba, taip pat gerėja širdies veikla, mažėja insulto rizika ir saugomas regėjimas.

Tačiau reikėtų nepamiršti, kad šis desertas duos didžiausią naudą, jei jame bus ne mažiau kaip 70 % kakavos. Optimali šokolado paros norma yra iki 25 gramų per dieną. 100 gramų produkto kaloringumas yra apie 550 kcal.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos