Lotynų Amerika turės savo Euroviziją, kuri vyks 2023 metais


Eurovizija 2023 vyks Lotynu Amerikoje

2023 m. “Eurovizijos” dainų konkursas vyks vienoje iš Lotynų Amerikos šalių. Artimiausiais mėnesiais prodiuseriai pradės ieškoti miesto šeimininko tarp geriausiai “Eurovizijos” dainų konkurse pasirodžiusių Lotynų Amerikos rinkų. Apie tai pranešama oficialioje konkurso svetainėje.

Eurovizija 2023 – Lotynų Amerikoje

“2022 m. “Eurovizijos” dainų konkursas pritraukė daugiau nei 75 milijonus unikalių žiūrovų “YouTube”, kurie žiūrėjo visą “Eurovizijos” turinį 232 teritorijose visame pasaulyje, o Lotynų Amerikos šalys buvo tarp daugiausiai žiūrovų pritraukusių nedalyvaujančių šalių rinkų. Iš šių šalių daugiausia turinio “YouTube” peržiūrų buvo Argentinoje, Brazilijoje, Čilėje ir Meksikoje – iš viso beveik 400 000 valandų”, – pažymima pranešime spaudai.

Eurovizija 2023

Paskelbta, kad “Eurovizijos” dainų konkursą Lotynų Amerikoje prodiusuos Christeris Björkmanas, Andersas Lenhoffas, Ola Melzig, Peteris Settmanas ir Gregas Lipstone'as, “Amerikos dainų konkurso” ir “Eurovizijos” dainų konkurso Kanadoje prodiuseriai.

“Eurovizija 2023” prodiuserių ir vadovų komentarai

“Eurovizijos” dainų konkurso vykdomasis vadovas Martinas Österdahlis sakė:

“Pradėjus rengti Amerikos dainų konkursą ir planuojant kitąmet rengti “Eurovizijos” dainų konkursą Kanadoje, Europos transliuotojų sąjunga džiaugiasi galėdama bendradarbiauti su “Voxovation”, kad “Eurovizijos” dainų konkurso jaudulys ir magija pasiektų Lotynų Ameriką. Unikalus “Eurovizijos” formatas kasmet randa naujų gerbėjų visame pasaulyje, todėl negalime sulaukti, kada galėsime išplėsti šį prekės ženklą šioje labai įvairialypėje pasaulio dalyje.”

“Voxovation” prodiuserių komandos vardu Peteris Settmanas ir Gregas Lipstone'as sakė:

“Gerbėjai visoje Lotynų Amerikoje nuolat palaiko “Eurovizijos” dainų konkurso prekės ženklą, o “Eurovizijos” dainų konkursas Lotynų Amerikoje yra šios aistros įsikūnijimas ir mūsų, prodiuserių komandos, plačios “Eurovizijos”, kaip pasaulinio prekės ženklo, vizijos tęsinys.”

Primename, kad po Ukrainos grupės “Kalush Horkestra” pergalės Ukraina pradėjo organizuoti “”. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad Europos kalbų sąjunga atėmė iš Ukrainos teisę rengti konkursą.

Taip pat buvo pranešta, kad 2023 m. “Eurovizija” gali būti surengta Jungtinėje Karalystėje, tačiau šios idėjos atsisakyta, motyvuojant nepakankamu saugumu.

Ką apie tai manote? Laukiame jūsų komentarų kaipkada.lt portale!

 

Išeiti iš AMP versijos