Citrinos kulinarijoje naudojamos gaminant įvairius patiekalus. O ar žinojote, kad šių vaisių odelė padės susitvarkyti namuose?
Kaip panaudoti citrinos žievelę švarai ir tvarkai?
Patyrusios šeimininkės pasidalino pagrindinėmis citrinos žievelės panaudojimo galimybėmis, kurios padeda išspręsti dažniausiai pasitaikančias buities problemas.
Pirmuoju atveju vaisiaus žievelė naudojama maišytuvams nuvalyti nuo kalkių nuosėdų.
Ant nuluptos citrinos žievelės užpilkite smulkios druskos ir nuvalykite problemines vietas. Tokiu būdu galėsite ne tik pašalinti apnašas, bet ir priversite metalą blizgėti.
Antrasis variantas susijęs su nemaloniu kvapu šaldytuve.
Citrinos žievelė dedama į vieną iš lentynų, kur ji netrukdys. Vos per kelias valandas nebeliks nemalonaus kvapo šaldytuve.
Trečiasis būdas taip pat yra aromatinio pobūdžio.
Į lėkštę įdėkite vienos citrinos žievelę, įlašinkite 5-10 lašų bet kokio eterinio aliejaus ir padėkite šį natūralų kvapą bet kurioje patalpoje ar spintoje. Kambarys prisipildys malonaus aromato.