Yra žinoma, kad kuo mažiau cukraus valgysite, tuo geriau jūsų sveikatai. Laimei, mėgstantiems saldų maistą yra gera alternatyva. Yra keletas paprastų būdų, kaip pasaldinti maistą be cukraus. Kai kurie natūralūs ingredientai išsaugos patiekalo skonį ir suteiks jam subtilaus skonio, todėl šį kartą nepasigailėsite neįdėję cukraus.
3 būdai, kaip padėti paruošti saldų maistą be cukraus
Vaisiai ir daržovės
Prinokę vaisiai, tokie kaip bananai, jau gelsva taškuota odele, kriaušės ir ananasai, saldžiosios bulvės, suteikia natūralų saldų skonį patiekalams be pridėtinio cukraus. Natūralaus cukraus yra skaidulose, o tai padeda sulėtinti jo pasisavinimą, o tai labai naudinga. Taip, kriaušės suteiks natūralaus saldumo ir kreminės tekstūros viskam – nuo salotų padažo iki mėlynių pyragų. Moliūgas gali būti naudojamas saldinti ir pagardinti tokius patiekalus kaip vafliai, pyragai ir pyragaičiai. Šaldytus vaisius ir daržoves taip pat naudinga turėti po ranka.
Riešutai ir sėklos
Dar viena paslaptis gaminant maistą naudojant mažiau cukraus. Toks būdas kaip riešutų skrudinimas padeda pagerinti patiekalo skonį nepridedant cukraus. Riešutai gali suteikti tekstūros mažai cukraus turintiems receptams. Nesaldintas riešutų sviestas suteikia saldaus skonio viskam – nuo padažų iki pyragų ir kokteilių.
Prieskoniai
Tai nepakeičiamas elementas ruošiant patiekalus su mažu cukraus kiekiu. Vanilė, cinamonas, muskato riešutas ir kardamonas suteikia saldumo jūsų mėgstamiems receptams be cukraus. Tačiau atminkite: kai kurių rūšių vanilės ekstrakte yra pridėto cukraus, todėl būtinai patikrinkite etiketę.