Keptos bulvės yra gana sunkiai virškinamos. Valgyti keptas bulves kartu su tam tikrais maisto produktais yra dar žalingiau organizmui.
Jungtinės Karalystės Maisto standartų agentūros (FSA) ekspertai paskelbė pareiškimą, kad duoną ir bulves reikėtų kepti iki auksinės, o ne rudos spalvos, kad būtų išvengta akrilamido, kuris susidaro keptuose maisto produktuose, vartojimo. Eksperimentai su gyvūnais parodė, kad akrilamidas pažeidžia DNR ir skatina vėžinių navikų vystymąsi.
Mitybos specialistai savo ruožtu pažymi, kad keptose bulvėse yra daug angliavandenių ir riebalų, o tai yra didelė našta virškinimo sistemai. Pasak ekspertų, keptas bulves kenksminga valgyti su tokiais maisto produktais kaip mėsa, pomidorai, alkoholis ir duona.
Jautiena. Kartu su mėsa keptos bulvės privers organizmą virškinti baltymus, angliavandenius ir riebalus vienu metu – tai sunki užduotis virškinimui, gali atsirasti sąstingis su maisto sulaikymu ir rūgimu žarnyne.
Pomidoras. Atminkite: krakmolui netinka rūgštūs maisto produktai, nes jie trukdo jį įsisavinti. Valgant bulves su pomidorais gali sutrikti virškinimas.
Alkoholis. Keptos bulvės kartu su alkoholiu yra dviguba našta inkstams. Esant tokiam deriniui, organizmas stipriau sulaiko skysčius audiniuose.
Duona. Kartu su keptomis bulvėmis duona “apdovanos” organizmą pernelyg didele koncentruoto krakmolo porcija su koncentruotu krakmolu. Skrandis, norėdamas jį suvirškinti, turės padidinti rūgšties sekreciją, o tai gali pakenkti jo gleivinei.