5 svarbiausi vitaminai būsimam kūdikiui


Kokie vitaminai svarbūs kūdikiui

Kokie vitaminai svarbūs kūdikiui

Įvardijame penkis svarbiausius vitaminus, kuriuos mama turėtų vartoti būsimo kūdikio sveikatai. Vaiko ir imunitetas labai priklauso nuo motinos sveikatos būklės.

Kokie vitaminai svarbūs būsimam kūdikiui? 

Pirmasis vitaminų elementas, kurio lygis nėštumo metu turi būti kontroliuojamas, yra geležis. Tai mikroelementas, kuris yra hemoglobino dalis. Ji atsakinga už deguonies pernešimą ir tiekimą į audinius, kraujo formavimąsi, kolageno sintezę, imuninės sistemos funkcionavimą.

Antras svarbus elementas – vitaminas D. Jis būtinas efektyviam kalcio ir fosforo pasisavinimui, be kurio kūdikio skeletas nebus tvirtas.

Trečias sveikatos galvosūkis – folio rūgštis. Jai tiesiogiai dalyvaujant, formuojasi vaiko nervų sistema, nuo jos priklauso ir DNR vientisumas. Imunitetas, širdis, kraujagyslės, hematopoezė – vitaminas D dalyvauja visuose šiuose procesuose.

Ketvirtasis elementas yra jodas. Būtinas skydliaukės, atsakingos už mamos hormoninio fono pusiausvyrą ir vaiko psichinę raidą, sveikatai.

Ir galiausiai, omega-3 yra penktas svarbus sveikatos veiksnys. Nesočiosios riebalų rūgštys būtinos kraujagyslių elastingumui palaikyti, virškinimui ir sveikai medžiagų apykaitai palaikyti.

Išeiti iš AMP versijos