9 šalutiniai poveikiai geriant per daug kavos


Kavos puodelis

yra populiariausias gėrimas pasaulyje. Milijonai žmonių kiekvieną rytą pradeda nuo puodelio kavos. Kofeino taip pat yra šokolade, arbatoje, riešutuose, energetiniuose gėrimuose ir saldžiuose gazuotuose gėrimuose. Didelis kofeino turinčių produktų kiekis ir šios medžiagos žvalinamosios savybės sukelia žmonių priklausomybę nuo kofeino.

Kava su pienu

Koks kavos kiekis pavojingas?

Vos keturi puodeliai kavos per dieną gali turėti neigiamų pasekmių organizmui. Šią dozę viršijantys žmonės dažnai susiduria su šiomis pasekmėmis:

Tačiau verta prisiminti, kad keturi puodeliai kavos (arba 400 mg kofeino) yra vidutinė dozė. Kai kurie žmonės išgeria net šešis puodelius kavos ir nejaučia nė vieno iš minėtų reiškinių, o kitiems net ir nedidelis kiekis kavos sutrikdo pusiausvyrą, sutrikdo miego režimą ir kelia stresą organizmui.

Jei šiuos simptomus patiriate reguliariai, verta pakeisti kofeino vartojimo įpročius. Pirmiausia reikia kontroliuoti kofeino kiekį maisto produktuose, pavyzdžiui, šokolade ar kakavoje, jei tą pačią dieną geriate arbatą ar kavą. Kavą ar arbatą galima pakeisti kitais gėrimais, pavyzdžiui, žolelių ar cikorijų arbata.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos