Vasarą šviežios daržovės yra būtina mūsų mitybos raciono dalis. Karštu oru ypač mėgstame valgyti agurkus. Ir tai nenuostabu: juose yra 95 % vandens, todėl jie puikiai malšina troškulį. Agurkai taip pat labai sveiki, juose yra vitaminų, mikro- ir makroelementų. Sutikite, skaniausias agurkas yra traškus. Tačiau ne visi jie tokie būna.
Šiandien papasakosime apie restoranų virėjų naudojamą triuką. Pasinaudojus šia kulinarine gudrybe, bet koks jūsų nusipirktas agurkas taps labai traškus ir skanus.
Ką galite padaryti su agurkais, kad jie taptų traškūs ir kupini skonio?
Yra daug kulinarinių gudrybių, kurias turėtų žinoti kiekvienas. Vieną iš jų, sugalvotą profesionalių virtuvės šefų, rekomenduojame naudoti vasarą, kad agurkai būtų dar traškesni. Įsidėmėkite šią techniką!
Norėdami pagerinti burbuliuojančio vaisiaus skonį, prieš pat valgymą tiesiog įtrinkite jį druska. Šis nebrangus virtuvės prieskonis agurkus padarys itin traškius! Bet tai dar ne viskas…
Agurkų patrynimas druska prieš valgant ar dedant į salotas turi ir kitų teigiamų poveikių:
- Iš vaisių pašaliname drėgmės perteklių. Druska puikiai ištraukia skysčio perteklių iš vaisių. Tai ne tik suteikia burbuliuojantiems vaisiams daugiau traškumo, bet ir pagerina jų tekstūrą. Agurkai tampa ne tokie vandeningi ir tankesni.
- Išlaikome daržoves šviežias. Ir visa tai todėl, kad druska yra puiki konservuojanti medžiaga! Šiuo prieskoniu apdoroti agurkai ilgą laiką nepraranda patrauklios išvaizdos, nesiraukšlėja, neblunka. Jie išlieka tokie pat tvirti kaip ką tik iš daržo nuskinti vaisiai.
- Druska sulėtina irimo ir puvimo procesus, dėl kurių daržovės tampa netinkamos naudoti. Net jei agurkus planuojate laikyti šaldytuve, vis tiek verta juos patrinti druska, kad pratęstumėte jų “gyvenimą”.
- Pagerins agurkų skonį. Šioje daržovėje yra medžiagos, vadinamos agurbitacinu. Jos perteklius lemia vaisių kartumą. Druska yra puikus šios problemos sprendimas. Prieš ragaudami agurką nupjaukite kraštą su koteliu ir įtrinkite pjūvį druska, kol atsiras putų.