Dešrelės yra gan populiarus produktas, o jų apvalkalai gali būti įvairūs, pavyzdžiui, natūralūs, kolageno, celiuliozės ar poliamido. Toliau apžvelgiame, kaip elgtis su šiais apvalkalais ir ar kai kuriuos iš jų saugu valgyti.
Natūralių ir valgomų kolageno apvalkalų, naudojamų dešrelėms gaminti, prieš gaminant paprastai nereikia valyti. Jie yra saugūs vartoti ir gali būti valgomi su dešrelėmis.
Kitų rūšių apvalkalų, pavyzdžiui, celiuliozės ar poliamido, prieš apdorojimą šalinti nereikia. Tačiau po terminio apdorojimo gali būti sunku nuimti apvalkalą, nes dėl aukštos produkto temperatūros jis gali prilipti prie dešrelių. Patogiau juos nuimti prieš apdorojimą.
Ant dešrelių pakuočių dažnai parašoma ar apvalkalą galima valgyti ar ne.