Ar galima plauti mėsą prieš gaminant ir užšaldant: kulinarinės klaidos


Užšaldyta šviežia mėsa

Šviežia dažniausiai perkama kaip gaminimui “čia ir dabar”, perdirbimui arba užšaldymui. Bet ar teisingai apdorojate šviežią mėsa prieš gamindami ar užšaldydami? Pasirodo teisingas mėsos apdorojimas yra labai svarbus. Išsiaiškinkime, ar ją galima nuplauti prieš dedant į šaldiklį ar kepant.

Nepaisant to, kad mėsos ir pieno produktai prieš patekdami į prekystalį yra tikrinami kokybės, ant jų vis dar gyvena bakterijos. Todėl tiesiog neįmanoma išsiversti be plovimo prieš gaminant maistą. Bet prieš šaldant mėsą, jos plauti nebūtina, ypač jei mėsa buvo pirkta parduotuvėje.

KAIP PLAUTI MĖSĄ?

Paprastai tai daroma po tekančiu vandeniu virtuvės kriauklėje. Bet tai nėra teisinga. Bakterijos gali plisti kartu su purslais ant darbinio paviršiaus. Geriausia į dubenį įpilti vandens ir nuplauti mėsą jame.

Išeiti iš AMP versijos