Ar galiu uždengti “Wi-Fi” maršrutizatorių, kad jį paslėpčiau?


“Wi-Fi” maršrutizatoriai ir susijusi įranga dažnai nėra patys gražiausi, todėl jums gali kilti pagunda juos paslėpti. Ar galima uždengti maršrutizatorių, kad jį paslėptumėte?

Kaip paslėpti maršrutizatorių namuose?

Jei panaršysite po internetą, ypač gudresniuose kampeliuose, tokiuose kaip “Pinterest” ar “YouTube” amatų kanalai, aptiksite įvairiausių vadovėlių, padedančių paslėpti negražią tinklo įrangą – yra daugybė būdų, kaip juodą dėžę su keliomis kyšančiomis antenomis paversti šiek tiek jaukesne.

Sprendimų būna įvairių – nuo baisių, pavyzdžiui, dėžutės iš dekoratyvinės skardos, iki ne tokių baisių, pavyzdžiui, maršrutizatoriaus paslėpimo lengvame medžiaginiame krepšyje. Rinkoje yra net komercinių variantų, pavyzdžiui, ši medinė dėžė, sukurta specialiai maršrutizatoriui maskuoti.

Ieškodami maršrutizatorių dangčių, ieškokite “Etsy” ir rasite įvairiausių – nuo dirbtinių knygų slėptuvių iki erdvių tinklinių dėžučių. Tačiau prieš įsigydami maršrutizatoriaus dangtį raginame perskaityti šį straipsnį iki galo ir įsitikinti, kad radote sprendimą, kuris optimaliai tiktų ir jūsų interjerui, ir “Wi-Fi” sąrangai.

Google marsrutizatorius
Google maršrutizatorius

Rekomenduojame nedengti maršrutizatoriaus

Kad ir kokie mieli būtų daugelis šių sprendimų, pirmiausia rekomenduojame nedengti savo “Wi-Fi” maršrutizatoriaus, “Wi-Fi” prieigos taškų ar kitų “Wi-Fi” įrenginių. Visi šie prietaisai yra skirti būti atviroje vietoje, o ne suvynioti, įkišti į daiktus ar kitaip uždengti. (Tačiau jei tikrai norite tai padaryti, skaitykite toliau, nes kitame skyriuje aptarsime, kaip optimaliai paslėpti maršrutizatorių).

Vietoj to, prieš pradėdami svarstyti, kaip įkišti savo vargšą maršrutizatorių į kokį nors tuščiavidurį “World Books”, kurį paėmėte per turto išpardavimą, pirmiausia apsvarstykite galimybę padaryti viską, ką galite, kad sušvelnintumėte savo nusiskundimus dėl įrenginio.

Pavyzdžiui, jei pagrindinis jūsų nusiskundimas yra tas, kad LED lemputės yra nepakeliamai ryškios, tuomet esate puikus kandidatas nusipirkti keletą “Light Dims”. Juos naudojame jau daugelį metų – tai švaresnis ir veiksmingesnis būdas susidoroti su ryškiomis LED lemputėmis nei naudoti elektros juostą.

O jei iš tikrųjų skundžiatės, kad jūsų “Wi-Fi” įranga atrodo negražiai ir utilitariai, visada galite pereiti prie tinklinės sistemos. Kadangi tinklinės sistemos skirtos išdėstyti visuose namuose, tinkliniai mazgai sukurti taip, kad atrodytų ne taip pramoniškai ir labiau primintų dekorą.

Pavyzdžiui, “Google Nest” “Wi-Fi” mazgai atrodo kaip švelniai išlenkti maži balti konteineriai, o “Eero” mazgai atrodo panašiai, nors ir labiau suapvalinti. Kelių “Netgear” tinklinių sistemų, pavyzdžiui, “Nighthawk AX3600 MK83”, forma panaši į tekstūrinį kubą, kuris labiau primena mažą garsiakalbį nei “Wi-Fi” įrenginį.

Beveik visose “Wi-Fi” tinklinio tinklo sistemose mazgai neturi išorinių antenų, todėl nesvarbu, ar pasirinksite cilindro, disko, ar kubo formą, didelių antenų, kyšančių iš galinės dalies, nebuvimas labai padeda mazgams įsilieti į jūsų interjerą.

Tačiau jei tikrai norite uždengti savo “Wi-Fi” maršrutizatorių ar prieigos taškus, rekomenduojame perskaityti toliau pateiktus patarimus ir gudrybes, kad užtikrintumėte, jog pasieksite norimą dekoro efektą ir nesugadinsite savo maršrutizatoriaus ar “Wi-Fi” signalo stiprumo.

Jei maršrutizatorių uždengsite, laikykitės šių taisyklių

Tarkime, kad jūsų “Wi-Fi” maršrutizatorius yra tikrai negražus ir jūs neplanuojate atnaujinti namų tinklo, kad gautumėte tinklelio mazgus, kurie atrodytų kaip Art Deco stiliaus vandenyno bangų interpretacija, todėl belieka jį kaip nors paslėpti.

Jei ketinate paslėpti savo maršrutizatorių, yra tinkamų ir netinkamų būdų, todėl aptarsime, kaip paslėpti maršrutizatorių.

Daugelis šių patarimų paremti gera maršrutizatoriaus išdėstymo praktika ir supratimu, kokie daiktai jūsų namuose blokuoja “Wi-Fi” signalus, todėl susipažinkite su mūsų šios temos aptarimu čia ir turėkite omenyje bendrąsias sąvokas, kai planuosite, kur statysite maršrutizatorių ir kaip jį maskuosite.

Nedėkite maršrutizatoriaus į storasienes talpyklas ar prikrautas lentynas

“Wi-Fi” signalai yra elektromagnetinio spektro bangos ir energijos forma. Įdėję maršrutizatorių į daiktą storomis sienelėmis, pavyzdžiui, į sunkią dekoratyvinę dėžę, tik nuslopinsite signalą.

Ir nesvarbu, ar dėžutė yra atvira iš vienos pusės, ar net jei “konteineris” iš tikrųjų yra anga knygų lentynoje, prikrautoje knygų. Visos tos knygos veikia kaip radijo bangas sugeriančios kliūtys ir labai slopina signalą. Kuo daugiau atvirų erdvių yra jūsų maršrutizatoriui, tuo geriau.

Neslėpkite maršrutizatoriaus viduje ar už ko nors metalinio

Lygiai taip pat, kaip maršrutizatorių laikyti storoje dėžėje ar už storų knygų nėra idealu, taip ir metalas yra netinkamas, kai kalbama apie maršrutizatoriaus slėpimą. Mūsų sąraše tarp kitų medžiagų, blokuojančių “Wi-Fi” signalus, metalas yra viena iš labiausiai paplitusių ir problemiškiausių medžiagų.

Nenorite slėpti maršrutizatoriaus metaliniame tinkliniame krepšyje ar konteineryje, nes taip sukuriamas Faradėjaus narvo efektas, dėl kurio sutrinka “Wi-Fi” aprėptis.

Nors kai kurie žmonės tikslingai perka tokius “skydus” savo “Wi-Fi” įrangai, tikrai nenorite, kad atsitiktinis Faradėjaus narvas apjuostų radijo ryšio įrenginį. Tikslas – platesnė ir greitesnė “Wi-Fi” aprėptis, o ne mažesnė!

Be to, venkite bet kokių metalinių tinklų, tas pats pasakytina apie metalines knygų lentynas, metalines dėžes ar bandymus paslėpti sienoje sumontuotą maršrutizatorių už metalinės dekoracijos, pavyzdžiui, skardinio ženklo ar pan. Netgi statyti maršrutizatorių ant sienos už didelio televizoriaus nėra protinga, nes daugumos televizorių viduje yra masyvus metalinis ekranas.

Neuždenkite maršrutizatoriaus korpuso arba ventiliacijos angų

Elektroniniai prietaisai generuoja šilumą, o aukšta temperatūra yra visos elektronikos priešas. Nors mažo namų maršrutizatoriaus šilumos sklaidos reikalavimai neprilygsta, tarkime, nešiojamojo kompiuterio ar žaidimų konsolės šilumos sklaidos reikalavimams, tai nereiškia, kad negalite krauti daiktų ant viršaus arba stumdyti maršrutizatoriaus ankštoje erdvėje be jokių pasekmių.

Dėl perteklinės šilumos prietaisas gali ir nežūti, bet gali kilti našumo problemų ir nestabilumo pavojus. Kad to išvengtumėte, nelaikykite maršrutizatoriaus sandariai uždaryto ir ypač nedėkite jo ten, kur uždengtos maršrutizatoriaus šilumos ventiliacijos angos.

Nesvarbu, ar jūsų maršrutizatorius aušinamas pasyviai, kaip dauguma rinkoje esančių vartotojų maršrutizatorių, ar turi nedidelį ventiliatorių, uždengę ventiliacijos angas jį tikrai uždusinsite.

Tai nereiškia, kad niekada negalima maršrutizatoriaus dėti į vidų ar už ko nors, bet kad ir kur jis būtų padėtas, turėtų būti sudarytos sąlygos šilumai kilti ir tinkamai cirkuliuoti orui.

Netgear maršrutizatorius

Naudokite plonas dangas

Kuo plonesnį ir mažiau metalinį daiktą naudosite maršrutizatoriui paslėpti, tuo geriau. Jei blogiausias dalykas, į kurį galėtumėte įdėti maršrutizatorių, yra stora metalinė dėžė su dangčiu, geriausias dalykas, į kurį galėtumėte įdėti maršrutizatorių, būtų didelis medžiaginis kubas – audinys paslėptų maršrutizatorių, bet būtų faktiškai nematomas “Wi-Fi” sugerties požiūriu.

Jei maršrutizatorių norite įdėti į krepšį, rinkitės krepšį su atviru viršumi ir šoninėmis sienelėmis, pagamintomis iš medžiagos, kuri yra beveik nematoma “Wi-Fi” radijo bangoms, pavyzdžiui, audinio ar austos žolės medžiagos. Pavyzdžiui, šis austos žolės žurnalų organizatorius yra pakankamai didelis, kad tilptų dauguma maršrutizatorių, tačiau jame yra oro srautas.

Arba, jei vis dėlto norite paslėpti maršrutizatorių už knygų, sukurkite apvalkalą tik iš nugarėlių, be viso popieriaus, kad tarp jūsų ir “Wi-Fi” signalo būtų mažai vietos. Šioje “Pinterest” pamokoje parodyta, kaip galite sukurti tokią išvaizdą be didelių gabaritų.

Kad ir kuo jį slėptumėte, norite, kad ta medžiaga būtų nemetalinė ir kuo dailesnė.

Palikite atvirą viršų

Kalbant apie oro srautą, palikite viršų atvirą. Metams bėgant mūsų interneto naudojimas tapo vis reiklesnis, todėl maršrutizatoriai tapo vis tvirtesni ir tvirtesni, kad būtų galima apdoroti visus mūsų srautinius transliacijas, žaidimus ir kt. Gausesni maršrutizatoriai išskiria daugiau šilumos nei jų mažieji pirmtakai.

Nepriklausomai nuo to, į ką dedate maršrutizatorių, jis neturėtų būti uždengtas dangčiu. Be to, kad neuždengtumėte ventiliacijos angų, norite, kad šiluma kažkur eitų, o šiluma nori kilti aukštyn.

Atviro dangčio krepšiai ir dėžės, žurnalų lentynos ant stalo arba pritvirtintos prie sienos ir kiti sprendimai padeda paslėpti bendrą maršrutizatoriaus formą ir spalvą, tačiau kartu leidžia šilumai išeiti.

Nepalikite išsikišusių antenų

Jei maršrutizatorių slepiate ko nors viduje, stenkitės pasirinkti tokią talpyklą ar vietą, kurioje galėtumėte maršrutizatorių pastatyti taip, kad antena kyšotų į išorę.

Jei maršrutizatoriai turi išorines antenas, tai gali reikšti, kad maršrutizatorių reikia pastatyti vertikalioje padėtyje, kad antena galėtų kyšoti iš krepšio ar panašios vietos, į kurią įdėjote maršrutizatorių.

Jei pasidomėsite, rasite įvairių medinių maršrutizatorių dėžučių, pavyzdžiui, šią, kurią minėjome pirmiau, kurios skirtos maršrutizatoriaus profiliui išskaidyti, tačiau antenos vis tiek gali išsikišti į išorę.

Jei maršrutizatorius turi vidines antenas, tai gali reikšti, kad maršrutizatoriaus nereikės dėti į kokį nors daiktą, o reikės jį padėti ant šoninio staliuko ar pan., ant kurio galima pastatyti ką nors “lengvo”, pavyzdžiui, paveikslo rėmelį. Tai nėra visiškas paslėpimas, bet tai padeda išvengti daugumos maršrutizatorių profilio “Taip, tai kažkokia juoda elektroninė dėžutė”.

Vis dėlto dar kartą norime pabrėžti, kad geriausia visada palikti savo “Wi-Fi” maršrutizatorių ir kitus “Wi-Fi” įrenginius laisvai lauke.

Jei estetiniais sumetimais norėsite paslėpti savo maršrutizatorių ir pastebėsite, kad “Wi-Fi” signalas nebėra toks, koks buvo anksčiau, verta pereiti prie tinklinės sistemos, kad išgautumėte norimą žemo profilio dekoro įspūdį, arba atsisakyti dangos ir vėl naudoti maršrutizatorių “nuogą”.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos