Ar SEO – užduotis, įveikiama tik profesionalams?

Kokią naudą SEO gali atnešti Jūsų verslui?


SEO - Nauda verslui

Kokią naudą SEO gali atnešti Jūsų verslui? 

„Nereikia, aš pats!“,– kai tokį, ryžto kupiną ketinimą, išgirstate iš poros metų mažylio, norinčio visur ir visada ugdyti savo savarankiškumą, tikriausiai tik padrąsinamai nusišypsote. Tačiau, identiškai frazei išsprūdus iš suaugusiojo lūpų, kuris, neturėdamas žinių, patirties ar tiesiog elementariausio laiko, nusprendžia bandyti pats atlikti tai, ką iš tiesų būtų geriausia patikėti tos srities profesionalams, juoktis anaiptol nesinori. Vienas tokių pavyzdžių – paslaugos, kurių pagrindinis tikslas – aukštesnės pozicijos organinėje paieškos sistemoje, lankytojui suvedus tam tikrus raktinius žodžius ar frazes. Taigi, ar vienintelė išeitis – profesionalios SEO paslaugos ar galima bandyti su šiuo reikalu susidoroti savarankiškai?

Jei bent į porą iš aukščiau pateiktų klausimų atsakėte teigiamai, Jūsų verslui neabejotinai aktualios SEO paslaugos.

SEO (angl. Search Engine Optimization) – tai interneto svetainės pritaikymas paieškos sistemoms, suteikiantis galimybę jai užimti kuo aukštesnę poziciją organinėje paieškoje. Egzistuoja ne viena paieškos sistema, tačiau be abejonės populiariausia vartotojų tarpe – Google. Google „robotukai“, spręsdami, kuri svetainė nusipelno patekti į TOP‘us vartotojui įvedus vieną ar kitą raktinį žodį, atlieka išsamų svetainės įvertinimą, pagrįstą mažiausiai 200 kriterijų.

Tai – svetainės turinio kokybė, aktualumas bei nauda vartotojui, atitikimas užklausai (raktiniams žodžiams ar frazėms), vidinių ir išorinių nuorodų tinklas, puslapio veikimo greitis bei daugelis kitų darbų, atliekamų tiek tinklalapyje, tiek už jo ribų, kuriuose specializuojasi SEO profesionalai ir kurių kokybę vertina paieškos sistema.

Kokybiškai atliktos SEO paslaugos, leidžiančios užimti aukštesnę poziciją organinėje paieškoje, verslui garantuoja ne tik išaugusius pardavimus, bet ir populiarumą bei gerą reputaciją savo srityje.

Ar galiu SEO „padaryti“ pats?

Visų pirma, turite suprasti, jog SEO – tai ne koks mygtukas kompiuterio klaviatūroje, kurį paspaudę, pasieksite pagrindinį tikslą – aukštesnę poziciją organinėje paieškoje. Tai – ilgalaikė strategija, kurią, reaguojant į nuolat besikeičiančias SEO rekomendacijas, paieškos sistemų reikalavimus, konkurentų elgesį ir klientų poreikių kaitą, gali tekti ne kartą peržiūrėti ir koreguoti.

Vieno teisingo „recepto“, kaip atlikti interneto svetainių optimizaciją, nėra, o dvi sėkmingos SEO strategijos niekada nebus identiškos. Tai – darbas, apimantis stiprius analitinius bei techninius gebėjimus, kūrybą, o kartais, ieškant geriausio sprendimo, pasikeitus situacijai, netgi eksperimentas. Būtent dėl šios priežasties SEO paslaugos Vilniuje ar bet kuriame kitame mieste, siūlomos profesionalų, dažniausiai yra paremtos komandiniu darbu.

Tapti tos komandos dalimi visada kviečiamas užsakovas, kurio interneto svetainei reikalinga SEO optimizacija. Juk būtent jis geriausiai pažįsta savo klientą ir nutuokia, ko pastarasis nori. Pavyzdžiui, kartais SEO įmonės klientai nusprendžia su vidiniu svetainės turiniu dirbti patys, o raktinių žodžių analizę bei techninius darbus palieka specialistams. Tokiu atveju SEO paslaugos kaina, specialistams atliekant tik dalį darbų, bus žemesnė, tačiau rezultatas nuo to, tikėtina, nenukentės. O ir kliento noras įnešti savo indėlį į svetainės populiarinimą bei pardavimų skatinimą, bus patenkintas.

Jei visgi norisi savarankiškai užsiimti svetainės optimizacija, pirmiausiai reikia įvertinti savo turimo laiko rezervą, kurio gali prireikti ne tik tiesioginiam SEO darbų atlikimui, bet, pirmiausiai, teorinei šio proceso analizei. Pavyzdžiui, atitinkamos literatūros skaitymui ar dalyvavimui specializuotuose kursuose.

Savarankiškai atliktus SEO darbus vertinkite objektyviai. Atsakykite į klausimą, ar tai, ką iki šiol padarėte, atnešė apčiuopiamos naudos, pavyzdžiui, ar išaugo svetainės lankytojų skaičius. Jei atsakymas neigiamas, apsvarstykite galimybę kreiptis į SEO profesionalus. Ne paslaptis, jog konkurentai nesnaudžia ir, kol Jūsų SEO darbai stovi vietoje, mėgaujasi klientų srautu ir augančia apyvarta.

https://seoneta.lt/seo-paslaugos

Išeiti iš AMP versijos