Ar verdant mėsą reikia nuo sultinio pašalinti baltas putas, ar tai laiko gaišimas

Baltos putos sultinyje

Daugelis žmonių verdami mėsą, nuima sultinio paviršiuje susidarančias putas. Vieni jas išima šaukštu, kiti samčiu. Nors mažai žmonių susimąsto, kodėl tai turėtų būti daroma.

Baltos putos verdant mėsą

Yra nuomonė, kad putos yra purvas ir antibiotikai iš mėsos, tačiau ši nuomonė yra klaidinga. Mėsoje gausu baltymų, kurių dalis, savo ruožtu, aukštoje temperatūroje stingsta ir virsta putomis.

Didesnis kiekis tokių putų susidaro iš riebios mėsos. Todėl gryniausią sultinį galima gauti tik iš parduotuvėje pirktos vištienos.

Pilka putų spalva reiškia, kad mėsoje yra daug kraujo. Pavyzdžiui, jei verdate jautieną, kiaulieną, naminę vištieną ar kalakutieną.

Tokios putos nėra kenksmingos, todėl, tai nieko blogo. Jei to nepadarysite, sultinio skaidrumas pasikeis ir šiek tiek bus jaučiamas sukrešėjusio kraujo skonis.

Exit mobile version