Argentina baudiniais įveikė Prancūziją ir tapo pasaulio čempione! Argentina | Prancūzija – 3:3 (baudiniai – 4:2)


Argentina 2022 FIFA čempionai

Argentinos rinktinė po baudinių serijos užbaigė pasaulio čempionato finalą ir laimėjo prieš Prancūzijos rinktinę.

FIFA 2022 FINAL: Argentina – Prancūzija – 3:3 (bauda – 4:2)

Sekmadienį, gruodžio 18 d., Argentinos rinktinė lemiamose 2022 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynėse nugalėjo Prancūzijos rinktinę. Rungtynės „Lusail-Ikonik“ stadione baigėsi rezultatu 3:3 , o argentiniečiai buvo tikslesni baudinių serijoje.

Rungtynių rezultatą 23 minutę atidarė Lionelis Messi. Ousmane’as Dembele pažeidė taisykles smūgiuodamas ne į kamuolį, o į Angelo Di Maria kojas – teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Messi šauniai pasiuntė kamuolį į dešinįjį kampą, o Hugo Lloris šoko į kitą.

Dar nesibaigus kėliniui Argentina sustiprino savo pranašumą – nuostabią kontrataką po Alexio Maco Allisterio perdavimo užbaigė Di Maria.

Beveik iki rungtynių pabaigos atrodė, kad nugalėtojas jau paaiškėjo, tačiau likus 10 minučių iki rungtynių pabaigos teisėjas paskyrė baudos smūgį prieš argentiniečius – Nicolas Otamendi baudinyje sugriebė Randalą Colo Muani už peties. Baudos smūgį šauniai realizavo Kylian Mbappé, žemai smūgiuodamas į kairįjį kampą. Emiliano Martinezas atspėjo smūgio kryptį, bet nesugebėjo jo atremti.

Per 97 sekundes Mbappé išlygino rezultatą. Tai greičiausias dublis pasaulio čempionato istorijoje.

Pratęsimo metu argentiniečiai pirmavo. Vartininkas susidorojo su Lautaro Martinezo smūgiu, tačiau Messi nusiuntė kamuolį į vartus. Tačiau po kelių minučių Mbappé vėl išlygino rezultatą mušdamas baudinį.

Taigi nugalėtojas paaiškėjo baudinių serijoje. Įvarčius Argentinos ekipai pelnė Lionelis Messi, Paulo Dybala, Leandro Paredesas ir Gonzalo Montielis.

Taigi Argentina, nugalėjusi Prancūziją, trečią kartą istorijoje tapo pasaulio čempione.

Išeiti iš AMP versijos