Atskleista absoliučiai tobulos arbatos paslaptis: geriausi gurmanų patarimai


Karšta kvapni – neabejotinas žiemos atributas. Niekas taip nešildo, kaip žolelių ir uogų arbatos. Tačiau norint teisingai paruošti tokias arbatas, reikia žinoti kai kuriuos niuansus.

Ar žinojote, kad karšta, kvepianti arbata yra geriausia bet kurios dienos pradžia. Ji tonizuoja, padeda organizmui pabusti ir, skirtingai nei kava, saikingai ją vartojant yra visiškai saugi žmonėms, kenčiantiems nuo aukšto kraujospūdžio. Tačiau net ir toks iš pažiūros paprastas gėrimas kaip arbata reikalauja žinoti kai kuriuos svarbius niuansus.

Koks yra geriausias arbatos ruošimo būdas?

Jei nežinote, koks yra geriausias arbatos ruošimo būdas, naudokite arbatinuką. Arbatai virti tinka moliniai, porcelianiniai ar stikliniai indai. Nevirkite arbatos iš karto puodelyje, o tuo labiau nenaudokite metalinių indų.

Zalioji arbata

Kaip pasigaminti skanią ir tinkamą arbatą?

Pagrindinė bet kokios arbatos taisyklė – karštas arbatinukas. Prieš ruošdami arbatą, arbatinuką būtinai nuplaukite verdančiu arba bent jau karštu vandeniu.

Antras svarbus momentas yra vandens temperatūra. Žaliąsias arbatas geriausia užplikyti vandeniu, kurio temperatūra neviršija 90°C. Juodajai arbatai reikia vandens, pašildyto iki 100°C, tačiau baltąją arbatą reikia užplikyti iki 80°C pašildyto vandens.

Jei norite pasigaminti tikros arbatos, jokiu būdu nenaudokite vandens, kuris jau buvo užvirintas prieš tai.

Juodosios, žaliosios ir vaisinės arbatos plikymo laikas skiriasi ir pirmiausia priklauso nuo arbatos sudėties ir jūsų skonio pageidavimų.

Žolelių arbatos užplikomos ir laikomos nuo 1 iki 3 minučių, juodosios – 3-4 minutes, vaisių arbatos – apie 5 minutes. Tačiau tai gana abstraktus laikas, nes kiekviena arbatos rūšis turi savo optimalų plikymo laiką.

Kaip pasigaminti arbatos namuose?

Jei nežinote, kaip pasigaminti arbatos namuose, pradėkite nuo paprasčiausio: nuspręskite dėl sudėties. Arbatai galite naudoti džiovintas arba šviežias mėtas, melisą, džiovintus liepų žiedus, erškėtuoges, džiovintas arba šaldytas avietes ir vyšnias, džiovintus ar šviežius citrusinius vaisius, imbierą, cinamoną ir medų.

Žolelių derinys arbatai yra labai individualus dalykas ir priklauso tik nuo jūsų skonio. Rinkdamiesi arbatos sudėtį, pradėkite nuo to, kokį skonį suteikia tas ar kitas ingredientas. Pavyzdžiui, imbieras nelabai dera su vyšniomis, bet puikiai tinka prie cinamono ir medaus. Mėta nederės su ramunėlėmis, tačiau kartu su citrina ir džiovintomis avietėmis nustebins nepakartojamu aromatu.

Arbatai geriau naudoti tuos ingredientus, kurie padės organizmui pabusti. Arbatai gaivinančios žolės yra valerijonas, mėtos, melisa, ramunėlės, dilgėlės, kraujažolės, jonažolės ir kita.

Kaip pasigaminti skanią vaisių arbatą?

Vaisių ar uogų arbatai galite naudoti šviežius, džiovintus arba šaldytus vaisius ir uogas. Idealus variantas yra džiovintos, nes toks gėrimas bus kvapnesnis ir aromatingesnis. Jei neturite džiovintų vaisių ir uogų, imkite šviežius ir padėkite į šaldiklį 10-15 minučių. Toks gėrimas bus daug aromatingesnis nei pagamintas iš šviežių ingredientų.

Idealus vaisių ar uogų arbatos plikymo laikas yra 5-8 minutės. Uogų kiekis, kurį reikės naudoti plikymui, priklausys nuo to, kokio stiprumo arbatą norite gauti ir nuo jūsų asmeninių skonio pageidavimų. Vidutinės proporcijos: 10 gramų uogų ar vaisių į 500 ml. vandens.

Išeiti iš AMP versijos