Autobuso sprogimas šalia kokso ir chemijos gamyklos Avdejevkos mieste Ukrainoje


Daniilas fronte

Daniilas atvyko ten, kur jau buvo įsibrovusios priešo pajėgos. „Tai strategiškai labai svarbi teritorija”, – sako Daniilas Mireškinas. Kalba eina apie Kokso ir chemijos gamykla Avdejevkos mieste, kuris yra rytų Ukrainoje, Donecko srities centrinėje dalyje, 22 km į šiaurę nuo Donecko, prie Kamenkos upės. Šioje gamykloje slepiasi apie tris tūkstančius civilių gyventojų.

Autobuso sprogimas šalia kokso ir chemijos gamyklos Avdejevkos mieste

Daniil
Daniil

Daniilas lankėsi toje gamykloje, nes tikėjosi, kad vyks civilių gyventojų evakuacija. Tačiau besirengiant evakuacijai, rusų okupantai paleido trys raketas, nuo kurių žuvo net dešimt žmonių ir apie dvidešimt žmonių buvo stipriai sužeista. Kuomet Daniilas su Prancūzijos žurnalistais atvyko į šią gamyklą, jie pateko po apšaudymu. Rusų okupantai nuolatos apšaudo šią gamyklą ir neleidžia žmonėms išeiti. Drąsesni mėgina trumpam įkvėpti gryno oro, tačiau pagrinde visi lieka saugesnėje vietoje. Civiliai gyventojai tapo įkaitais, patiria nuolatinį stresą ir didžiulę baimę dėl savo gyvybės ir ateities. Ten humanitarinės sąlygos yra siaubingos, žmonėms trūksta vandens ir maisto, jie nemato dienos šviesos. Žmonės gyvena kankinio gyvenimus, neturi galimybės gydytis. Svarbiausia yra tai, kad ukrainiečiai ilgai dar vis dirbo toje gamykloje, išsaugodami gamybą ir produkciją, kiek žinoma šiuo metu ten darbai jau apstoja.

Kaip matome vaizdo įraše, tiesiog neįmanoma evakuotis iš ten, nes nuolat apšaudoma. Vienas autobusas mėgino evakuoti civilius gyventojus, bet buvo tragiškai susprogdintas. Praktiškai visi žmonės žuvo, rusų okupantai negailestingai atėmė iš jų teisę gyventi.

Daniilas atvažiavo į tą gamyklą ir kitą dieną, tačiau situacija ten visai nepasikeitė, gaudė sirenos ir vyko apšaudymai. Šiuo metu žmonių likimas ten kabo ant plauko. Juos evakuoti galimybės menkos, nes surasti ramybės momentą labai sudėtinga. Pavieniai evakuacijos atvejai vis tik būna, tačiau itin retai, nes tam ryžtasi drąsesni ir fiziškai stipresni civiliai gyventojai.

Populiarus Ukrainos aktorius Daniilas Mireškinas savo vaizdo medžiagoje užfiksavo siaubingą akimirką, galėjusią baigtis jo ir Prancūzijos žurnalistų žūtimi, prie pat šios gamyklos. Daniilas Mireškinas yra vienas iš populiariausių Ukrainos aktorius, suvaidinęs daugiau kaip 70 filmų ir serialų, ir apie 20 spektaklių, nors jam dar tik 30 metų. Ji yra jaunos kartos aktorius ir tikras pasididžiavimas savo šalies, tačiau šiuo metu jis važinėja į frontą arba intensyviai dirba savanoriu, gelbėja ir padeda žmonėms ir gyvūnams.

Daniilas Mireškinas pasidalino šią informaciją ir nori paskleisti tai Lietuvai, nes Ukrainos žmonės ir jis tame tarpe yra labai dėkingas Lietuvos piliečiams už didžiulę pagalbą jo Tėvynei. vertina Lietuvos paramą!

Išeiti iš AMP versijos