Automobilių remonto kainos Rusijoje sparčiai auga


Automobiliu technines prieziuros kainos Rusijoje sparciai auga

Rusijos automobilių pardavėjai susidurs su atsarginių dalių ir automobilių techninei priežiūrai bei remontui reikalingų medžiagų trūkumu, jei jų tiekimas per artimiausius pusantro mėnesio nenormalizuosis. Automobilių dalys jau pabrango dvigubai. Apie tai praneša “AutoNews”.

Automobiliu remontas Rusijoje

Rusijoje sparčiai pradėjo brangti automobilių dalių kainos

Dėl karo su Ukraina dauguma gamintojų šiuo metu nutraukė atsarginių dalių tiekimą į Rusiją: dėl sankcijų, kritusio rublio kurso ir labai sudėtingos logistikos situacijos.

“Rusijoje praktiškai nėra nuosavos atsarginių dalių gamybos. Dauguma tiekėjų yra “AvtoVAZ”, o “Kia”, “Hyundai”, “Toyota” turi savo dalių gamyklas. Kiti tiekėjai taip pat lokalizavo dalių gamybą Kaluze. Tačiau tai netaikoma didelėms technologinėms operacijoms. Tuo pat metu visos atsarginės dalys keliauja ne į pardavimą, o į sandėlius”, – pažymi Automobilių komponentų platintojų asociacija (ADAC).

Jei nutrauks atsarginių dalių ir komponentų tiekimą, leidimai tiesiog nustos galioti. Juk automobilius reikia nuolat prižiūrėti. Be to, norint pereiti prie tiekimo iš Kinijos, reikia laiko.

Ekspertų nuomone, atsargų užtenka 1-2 metams, o vėliau gali būti atsarginių dalių tiekimo sutrikimų. Kai kalbama apie sudėtingus remonto darbus ir atsarginių dalių pristatymą iš kitų šalių, neįmanoma įvardyti terminų. Kainos ir toliau kyla.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos