Sausainiai labai minkšti, kvapnūs ir skanūs. Juos paruošti paprasta ir greita! Jei turite netikėtų svečių, tai bus puikus skanėstas.
Sudedamosios dalys:
- Avižinių dribsnių (ne tirpių!) – 350 g;
- Kefyro – tiek, kiek užteks avižinių dribsnių, maždaug 100 g;
- Obuoliai – 2 vnt;
- Linų sėklos, sezamo sėklos, graikiniai riešutai – 50 g (nebūtina);
- Medus – 1/2 valg;
- Žiupsnelis cinamono.
Paruošimo būdas:
- 250 g avižinių dribsnių sumalkite kavos malūnėliu arba smulkintuvu, 100 g palikite sveikus, kad sausainio struktūra būtų geresnė.
- Avižinius dribsnius sumaišykite su kefyru, kad gautųsi košelė, bet ne skysta! Palikite 30 minučių, kad išbrinktų, tada sudėkite tarkuotus obuolius, cinamoną ir medų.
- Sudrėkintomis rankomis paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Kepkite 200 C temperatūroje 20-30 minučių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi