Baltos nuosėdos dušo kabinoje: kodėl jos atsiranda ir kaip jas išvalyti


Duso kabina

Duso kabina

Vonios kambarys – tai vieta, kuriai reikia ypatingos priežiūros. Dėl didelės drėgmės atsiranda pavojingos bakterijos ir nešvarumai, todėl valydami šią patalpą turėtumėte jai skirti daugiau laiko.

Dušo kabinų savininkai nuolat susiduria su baltų dėmių ant kabinos durų ir sienų bei santechnikos prietaisų problema. Net jei po kiekvieno naudojimo nuvalote kabiną, laikui bėgant ji vis tiek praranda patrauklią išvaizdą. Vanduo vaidina svarbų vaidmenį sprendžiant šią problemą: kuo jis kietesnis, tuo greičiau atsiranda apnašų. Jis gali atsirasti ne tik ant stiklo ir maišytuvo, bet ir ant rankenų, durų, apskritai visur, kur patenka vanduo.

Kaip pašalinti kalkes dušo kabinoje

Daugelyje šiuolaikinių dušo kabinų yra stiklinės durys. Ant jų iš karto matosi apnašos ir dėmės, todėl jas reikia kruopščiai prižiūrėti. Rinkoje yra daug veiksmingų ploviklių, tačiau yra ir liaudiškų metodų.

Citrinų rūgštis

Citrinos rūgštis yra universali priemonė kovojant su tokio pobūdžio nešvarumais. Jums reikės 0,5 litro karšto vandens ir 100 g citrinos rūgšties. Sumaišykite abu ingredientus ir supilkite į purkštuvą. Užtepkite mišinio ant probleminių dušo vietų ir palikite kelioms minutėms. Tada tiesiog nuvalykite jį sausu minkštu skudurėliu. Šis metodas taip pat tinka plastikinėms kabinos sienelėms valyti.

Amoniakas

Muilo dėmės puikiai pašalinamos amoniaku. Jį galima naudoti vieną arba kartu su actu ir soda (sumaišykite 1/2 puodelio amoniako su 1 valgomuoju šaukštu acto arba sodos 1 litre vandens). Užtepkite mišinio ant visų suteptų vietų ir palikite jį vienai valandai. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.

Dantų pasta

Įprasta dantų pasta padės pašalinti įsisenėjusias apnašas. Užtepkite jį ant paviršiaus kempine ir palikite kuriam laikui. Svarbu, niekada nenaudokite abrazyvinės ar standžių šerių kempinės, nes ji gali subraižyti stiklą ir santechnikos gaminius.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos