Gyvenimas nėra saldus be užkandžių! Tačiau dėl didelio kalorijų kiekio ir tuščių angliavandenių sudėtyje jie neduoda net menkiausios naudos organizmui. O svarbiausia – jie labai kenkia figūrai. Žinome, kaip užkandį padaryti nekenksmingu ir savo skoniu nenusileidžiančiu traškučiams, krekeriams ir kitiems skaniems dalykams. Vargu ar atspėsite, apie kokį produktą kalbama!
Sveikas ir naudingas užkandis, lyg traškučiai
Kartais mes visi norime užkąsti ko nors skanaus. Kiekvienas turi savo favoritus šioje kategorijoje. Kai kurie žmonės negalvoja apie savaitgalį be traškučių ar skrebučių, o kiti yra pasirengę parduoti savo sielą už mėgstamų krekerių pakuotę. Ir kaip gaila, kad visa tai labai kenkia sveikatai! O dar nemaloniau, jei kalbame apie užkandžių poveikį figūrai.
Tikriausiai labai nustebsite, kai pasakysime, kad geriausias užkandis tiek sveikatos palaikymo požiūriu, tiek lieknėjimui yra kukurūzų spragėsiai… O daugelis iš mūsų taip bijome juos imti kine!
Žinoma, tie kino teatro spragėsiai, aplieti aliejumi, cukrumi ar karamele, tikrai nėra pats geriausias užkandis. Bet jei kukurūzus ruošite namuose, naudodami nedidelį kiekį aliejaus arba iš viso neįtraukdami šio ingrediento į receptą, gausite naudingiausią alternatyvą klasikiniams užkandžiams.
Pridėkite karštų spragėsių su aštriais priedais – pavyzdžiui, rūkyta paprika, tarkuotu sūriu ar mėgstamu prieskonių mišiniu – ir rezultatas jus tikrai nustebins!
Tinkamai paruošti kukurūzų spragėsiai, nepagardinti dosniu kiekiu aliejaus ir cukraus porcija, yra geras užkandis. Pirma, jame nėra glitimo ir jį galima valgyti net esant įvairioms virškinimo trakto problemoms. Antra, jame nėra cholesterolio, o užkandžio kalorijų kiekis beveik dvigubai didesnis nei traškučių, krekerių ir kitų populiarių užkandžių. Trečia, kukurūzuose yra daug skaidulų – šimte gramų užkandžio yra beveik pusė šios maistinės medžiagos dienos poreikio.