Bloomberg: ES rengia naujas sankcijas Rusijai


Europos Sąjunga rengia naujas sankcijas Rusijai

Europos Sąjunga rengia naujas sankcijas Rusijai

Sankcijos apims galimus veiksmus prieš uostus ir laivus, sankcijų sąrašo išplėtimą, tolesnius apribojimus technologijoms, naudojamoms karinėje įrangoje.

Naujienų agentūros “Bloomberg” duomenimis, ES rengia naujas sankcijas Rusijai

Europos Sąjunga rengia naują sankcijų Rusijai, kuri užpuolė Ukrainą ir atsisako nutraukti karą, etapą. Apie tai pranešė “Bloomberg“, remdamasi šaltiniais.

“Europos šalių vyriausybės jau beveik parengė naują sankcijų Rusijai rinkinį, įskaitant galimus veiksmus prieš uostus ir laivus, sankcijų sąrašo išplėtimą ir tolesnius apribojimus technologijoms, naudojamoms karinėje įrangoje”, – sakoma pranešime.

Kai kurios iš šių priemonių gali būti pradėtos taikyti jau antradienį.

ES taip pat stengiasi sugriežtinti savo sankcijų režimą, ypač kriptovaliutoms, ir apriboti galimybes jomis naudotis siekiant apeiti sankcijas.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen sakė, kad su Italijos ministru pirmininku Mario Draghi aptars naują sankcijų paketą, kurį rengia ES.

“Turime užtikrinti, kad sankcijų poveikis būtų kuo didesnis. Atsižvelgdami į Kremliaus beatodairišką elgesį su civiliais gyventojais, rengiame tolesnes sankcijas”, – sakė ji.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos