Kai kava yra vienintelis dalykas, svarbu žinoti, kaip ją tinkamai paruošti. Nesvarbu, ar ji būtų juoda, ar kreminė, vadovaudamiesi keliais paprastais patarimais galite padidinti šio gėrimo naudą.
Padidinkime kavos naudą
Visų pirma, reikia tinkamai laikyti kavos pupeles. Geriausia jas laikyti sandariame inde, vėsioje ir tamsioje vietoje, kad būtų apribotas drėgmės, šviesos ir oro poveikis. Be to, ekspertai pataria nepirkti didelės kavos pakuotės, nes iki jos pabaigos kavos pupelės praras šviežumą.
Kalbant apie kavos malūnėlį, baristos rekomenduoja aparatą su kūginiais malūnėliais (su girnomis). Juo bus galima sumalti tinkamo dydžio kavos pupeles, o tai “labai svarbu norint paruošti gerą kavą”.
Norėdami pasigaminti dar sveikesnį gėrimą, į jį galite įdėti keletą ingredientų.
Apelsinų žievelės ir medus
Kava su medumi ir apelsinų žievelėmis ne tik suteiks energijos ryte, bet ir aprūpins organizmą maistinėmis medžiagomis. Žievelėje esantis vitaminas C ir cinkas stimuliuos imuninę sistemą ir apsaugos organizmą nuo bakterijų ir virusų. Medaus sudėtyje yra apie 60 skirtingų medžiagų, iš kurių didelę dalį sudaro vitaminai B2, PP, C, B6, biotinas, E, K ir folio rūgštis.
Cinamonas
Vienas paprasčiausių būdų pagerinti kavos skonį ir padidinti naudą – įberti į kavą šiek tiek cinamono. “Ši kava pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir puikiai dera su bet kokiu pienu ar jo alternatyva”, – sako mitybos specialistai. Šis prieskonis turi fitonutrientų, pasižymi antibakterinėmis savybėmis, mažina cukraus kiekį kraujyje ir net padeda atsikratyti cholesterolio pertekliaus.