Šie veiksmingi būdai palengvins maisto gaminimą. Virtuvės šefai papasakojo apie būdus, kaip pjaustant svogūnus išvengti ašarų. Ši problema kelia nerimą daugeliui, tačiau ją galima neutralizuoti pasitelkus improvizuotas priemones.
Pirmasis, paprasčiausias būdas – jau nuluptus svogūnus greitai nuplauti šaltu vandeniu ir tik tada pjaustyti.
Antrasis būdas – nulupti svogūną ir tada įdėti jį į šaldiklį. Tam užteks penkių minučių.
Trečiasis būdas – ant pjaustymo lentos pabarstyti ploną sluoksnį druskos. Ji neutralizuoja medžiagas, dėl kurių susidaro ašaros.
Ketvirtas ir originaliausias būdas – prieš pjaustant į burną įsidėti porą degtukų. Juose yra sieros, kuri padės neverkti pjaustant svogūnus.