Kai verdate makaronus, tikriausiai vandenį nupilate į kriauklę. Tačiau galbūt nežinote, kad šį vandenį galima panaudoti daugeliui kitų tikslų. Makaronų virimo vandenyje gausu krakmolo, mineralų ir vitaminų, todėl jis yra vertingas.
8 netikėtų būdų, kaip panaudoti vandenį makaronams virti
Naudokite jį duonos ir picos tešlai gaminti
Makaronų vanduo gali suteikti minkštumo jūsų duonos ir picos tešlai. Tiesiog įpilkite kelis valgomuosius šaukštus šio vandens į mieles su žiupsneliu druskos. Kuo daugiau įpilsite, tuo minkštesnė bus jūsų tešla.
Daržovėms virti garuose
Makaronų vanduo gali pagerinti garuose virtų daržovių skonį. Paprasčiausiai nusausinkite daržoves ir supilkite jas į keptuvę su vandeniu. Daržovių skonis bus geresnis nei virtų paprastame vandenyje.
Ankštinėms daržovėms suminkštinti
Makaronų vanduo gali padėti suminkštinti ankštines daržoves, pavyzdžiui, avinžirnius, pupeles ir lęšius. Tiesiog pamirkykite ankštinius augalus šiame vandenyje per naktį, kad jie greičiau išvirtų.
Padažams gaminti
Makaronų vanduo padažams gali suteikti skonio. Tiesiog paskutinę minutę įpilkite kelis šaukštus šio vandens į padažą, kad pagerintumėte jo skonį.
Patinusioms kojoms nuraminti
Vanduo, kuriame virė makaronai, gali padėti nuraminti patinusias kojas. Paprasčiausiai užpilkite šiltu vandeniu pėdas ir palaikykite 10-15 minučių.
Naudokite jį puodams ir keptuvėms valyti
Makaronų vandenyje yra krakmolo, kuris gali būti natūralus ploviklis. Tiesiog pripilkite puodą ar keptuvę karšto makaronų vandens, palikite jį kelioms minutėms ir nuvalykite.
Naudokite jį sriubai gaminti
Makaronų vandenį galima naudoti kaip sriubos pagrindą. Tiesiog įdėkite daržovių, vištienos ar kitų ingredientų ir virkite, kol suminkštės.