ES patvirtino “Pfizer” skiepus 5-11 metų vaikams


ES patvirtino Pfizer skiepus 5 11 metu vaikams

ES patvirtino Pfizer skiepus 5 11 metu vaikams

Šiai amžiaus grupei COVID vakcinos dozė bus tris kartus mažesnė nei 12 metų ir vyresniems vaikams. Europos vaistų agentūros (EMA) komitetas rekomendavo skiepyti penkerių metų ir vyresnius vaikus nuo koronaviruso “Pfizer” ir “BioNTech” produktu. Apie tai ketvirtadienį, lapkričio 25 d., pranešė Europos reguliavimo institucijos spaudos tarnyba.

“Pfizer” skiepai 5-11 metų amžiaus vaikams

“EMA Žmonėms skirtų vaistų komitetas rekomendavo išplėsti “Comirnaty” vakcinos nuo COVID-19 indikaciją, įtraukiant jos vartojimą vaikams nuo 5 iki 11 metų”, – teigiama pranešime.

Kaip nurodyta, 5-11 metų amžiaus vaikams vakcinos dozė bus mažesnė nei 12 metų ir vyresniems vaikams (10 mcg, o ne 30 mcg). Skiepas, kaip įprasta, bus atliekamas į pečių raumenis.

Šiai amžiaus grupei taip pat reikėtų dviejų vaisto dozių trijų savaičių intervalais.

Komitetas atkreipė dėmesį, kad 5-11 metų amžiaus vaikų tyrimas patvirtino, jog skiepijant mažesne doze imuninė sistema reaguoja taip pat, kaip ir skiepijant standartine doze vyresnio amžiaus grupėse.

Primename, kad spalio 15 d. “Pfizer” ir “BioNTech” paprašė išduoti licenciją COVID vakcina skiepyti 5-11 metų amžiaus vaikus. Kūrėjai teigia, kad jų vaistas yra saugus nepilnamečiams.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos