ES planuoja didinti žemės ūkio produkcijos gamybą dėl karo Ukrainoje


ES planuoja didinti zemes ukio produkcijos gamyba del karo Ukrainoje

Siekiant užkirsti kelią pasaulinio bado ir netinkamos mitybos didėjimui dėl karo Ukrainoje, ES ūkininkams ateityje bus leista naudoti ariamąją žemę, kuri anksčiau buvo naudojama aplinkos apsaugai. Ateityje tokiuose plotuose bus galima auginti pasėlius ir pašarus gyvuliams, kad padidėtų gamyba.

Zemes ukis

ES planuoja didinti žemės ūkio produkcijos gamybą

Tai teigiama Europos Komisijos pranešime, praneša DW.

Be to, ES ūkininkai gaus beveik 500 mln. EUR finansinės paramos. Tai būtina siekiant sušvelninti augančių trąšų ir degalų kainų padarinius ir neturėti neigiamo poveikio maisto saugumui. Pirmenybė bus teikiama ūkininkams, kurie žemės ūkio produkciją gamina darnaus vystymosi principais.

Europos pareigūnai baiminasi, kad dabartinis agresyvus Rusijos karas prieš Ukrainą gali turėti katastrofiškų pasekmių apsirūpinimui maistu, ypač nepalankiausioje padėtyje esančioms šalims. Ukraina ir Rusija yra svarbios grūdų, ypač kviečių, augintojos. Europos Komisijos duomenimis, šios dvi šalys iš viso eksportuoja apie 34 proc. viso pasaulio kviečių eksporto.

Tokios importuojančios šalys kaip Turkmėnistanas, Bangladešas, Pakistanas, Sudanas ir Nigerija jau smarkiai nukentėjo dėl kovų Ukrainoje ir sutrikusio grūdų tiekimo.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos