Sužinokite, kaip pasigaminti gardų klasikinį pomidorų marinatą. Pagrindinė paslaptis – morkų viršūnių panaudojimas. Šių ingredientų užteks 5-6 vnt 1 litro talpos stiklainiams.
Ingredientai:
- pomidorai – 3-4 kg;
- vandens – 2,5 litro;
- cukraus – 10 valgomųjų šaukštų;
- acto – 150 mg;
- druskos – 2,5 valgomojo šaukšto;
- česnako – 3-5 skiltelės;
- morkų lapai (viršūnės).
Paruošimo būdas:
- Iš anksto nuplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Išplaukite juos tekančiu vandeniu su plovikliu arba soda. Sterilizuokite juos mėgstamu būdu.
- Marinatui į didelį puodą supilkite švarų filtruotą vandenį. Palaukite, kol užvirs.
- Nulupkite česnaką ir padalykite jį į skilteles. Kruopščiai nuplaukite pomidorus.
- Ant kiekvieno stiklainio dugno uždėkite po kelias nuplautų morkų viršūnėlių šakeles. Įdėkite 1-3 skilteles česnako. Sandariai sudėkite pomidorus.
- Į verdantį vandenį supilkite cukrų ir druską. Įpilkite acto, kruopščiai išmaišykite ir marinatą pavirkite 1 minutę. Tada supilkite jį į stiklainius su pomidorais.
- Užvirkite didelį puodą vandens.
- Užvirus vandeniui, 10 minučių sterilizuokite stiklainius su pomidorais. Uždarykite stiklainius dangteliais, tada apverskite ir padėkite atvėsti.