„Google“ ruošia daugybę dirbtinio intelekto atnaujinimų, kuriuos parodys I/O konferencijoje

Stebėkite internetu


Dirbtinis intelektas Google paieškoje

Jau rytoj, gegužės 10 d., surengs kasmetinę konferenciją kūrėjams, kurioje parodys naujus produktus, paslaugas, programinės įrangos atnaujinimus ir kt. Tarp laukiamiausių pranešimų – dirbtinio intelekto sistemų pakeitimai. Transliaciją galėsite stebėti internetu, gegužės 10 d., 20:00 val. Lietuvos laiku.

Ko tikėtis iš Google I/O konferencijos?

Vienas iš didžiausių pranešimų bus naujas didelės kalbos modelis (LLM), PaLM 2. Tai bus “naujausia ir pažangiausia” Google plėtra. Anot CNBC, LLM, matyt, atlieka „įvairius kodavimo ir matematikos testus, taip pat kūrybinio rašymo ir analizės testus “. Pirmasis PaLM buvo paskelbtas 2022 m. balandžio mėn., likus keliems mėnesiams iki pastarojo AI bumo, kurį paskatino tokios paslaugos kaip ChatGPT.

ĮDOMU tai, kad Google amžiams pakeis paiešką: darosi įdomu, kaip dabar veiks viena populiariausių interneto funkcijų.

Pranešama, kad „Google“ taip pat paskelbs „generatyvinę patirtį“ savo paieškos paslaugai ir „Bard“ – dirbtinio intelekto pagrindu veikiančiam pokalbių robotui, kurį bendrovė eksperimentiškai pristatė kovo mėn. „Bard“ šiuo metu pasiekiama tik JAV ir JK, tačiau dabar ji bus išplėsta į japonų ir korėjiečių kalbas.

Be to, „Google“ atskleis daugiau dirbtinio intelekto įrankių, skirtų „Workspace“, įskaitant „diskutavimą apie šablonų generavimą lentelėse ir vaizdų generavimą skaidrėse. Bendrovė kovo mėnesį paskelbė „Gmail“ ir „Dokumentų“ AI funkcijas, tačiau pirmiausia jas pristatė „patikimiems bandytojams“.

Bendrovė kol kas nieko nekomentavo. Iki I/O pradžios liko vos kelios valandos, tad visus pranešimus paskelbs konferencijoje.

Atkreipkite dėmesį, kad konferencijoje laukiami ne tik programinės įrangos pranešimai. Taip pat pamatysime daug detalių apie „Pixel Tablet“, „Pixel 7A“ išmanųjį telefoną, o pati bendrovė pažadėjo daugiau informacijos apie neseniai išslaptintą sulankstomą „Pixel Fold“.

Išeiti iš AMP versijos