“Google” žemėlapiuose nuo šiol galima matyti garsiausių pasaulio vietų 3D vaizdą


Google Maps 3D vaizdas

“Google” žemėlapiai buvo iš esmės atnaujinti “Android” ir “iOS” operacinėms sistemoms, o pagrindinė naujovė – galimybė peržiūrėti garsius pasaulio objektus iš paukščio skrydžio ir iš skirtingų kampų. Trimatį fotorealistinį vaizdą sukuria dirbtinis intelektas, naudodamas milijardus vaizdų, kad parodytų lankytinas vietas taip, kaip jas mato turistai. Dėl pandemijos ir ekonominės krizės sumažėjus turistų srautams, tai bus nebloga alternatyva norintiems pamatyti pasaulį.

Google Maps vaizdai

3D vaizdas “Google Maps” žemėlapiuose

Šios galimybės trūkumas yra tas, kad lankytinų vietų sąrašas vis dar nėra didelis, daugiausia Vakarų šalyse, nors “Google” pažadėjo jį palaipsniui plėsti. Tas pats pasakytina ir apie dviratininkams skirtą atnaujintą versiją, kurioje pateikiama išsami informacija apie maršrutus, įskaitant įvažiavimo į kelią kampą ir pakeliui esančius laiptus.

Dar viena nauja funkcija – pranešimas apie žmonių judėjimą, kuris galioja, jei jie specialiai leido perduoti tokius duomenis. Pavyzdžiui, jei grupė susitarė susitikti vienoje vietoje, visi susirinkimo dalyviai gali matyti, kas ir kiek atvyko, kas ir kiek vėluoja.

Išeiti iš AMP versijos