GPT-5 AI modelis bus pristatytas iki metų pabaigos


Mėnesio pradžioje „Microsoft“ oficialiai paskelbė apie GPT-4 dirbtinio intelekto modelio pristatymą. Priminsime, kad populiarusis pokalbių robotas yra sukurtas GPT-3.5 modelio pagrindu. Ir jau vyksta darbas su nauja šio versija. Šiuo metu OpenAI mokslininkai treniruoja GPT-5 modelį.

GPT-5 iki metų pabaigos

ChatGPT AI

Vienas iš kūrėjų žada, kad GPT-5 mokymai bus baigti gruodžio mėnesį. Remiantis OpenAI lūkesčiais, šis modelis turėtų pasiekti bendrojo dirbtinio intelekto AGI (Artificial general Intelligence) lygį. Tai reiškia AI universalumą ir gebėjimą suvokti ir spręsti bet kokias užduotis žmogaus lygmeniu. Bendravimas su tokiu AI primins bendravimą su gyvu žmogumi. Galbūt iš tikrųjų GPT-5 nebus toks visagalis, tačiau bet kokiu atveju mums žadamas rimtas šuolis į priekį, lyginant su dabartiniais modeliais. Pasak gandų, tarpinis modelis GPT-4.5 gali būti išleistas anksčiau.

Kelia nerimą

Sparti AI technologijų plėtra jau kelia nerimą IT specialistams, mokslininkams, filosofams ir politikams. Kitą dieną pasirodė viešas “Future of Life Institute” laiškas, kuriame tarp pasirašiusiųjų yra net Elonas Muskas ir Steve'as Wozniakas. Laiške siūloma pristabdyti dirbtinio intelekto kūrimą, kad būtų galima tiksliau įvertinti riziką ir parengti apsauginius protokolus su įvairių pramonės šakų specialistais. Laišką rasite čia.

Išeiti iš AMP versijos