Greitpuodžiai – vertinantiems sveiką, skanų ir greitai pagaminamą maistą


Greitpuodis Gerduva

Sakoma, kad yra keturi žmonių tipai. Pirmasis tipas – žmonės, itin mėgstantys gaminti, antrasis – žmonės, itin mėgstantys pavalgyti, trečiasis – žmonės, kurie mėgsta ir gaminti, ir valgyti bei ketvirtasis tipas – tai žmonės, kurie mėgsta itin greitai pagaminti, ir itin skaniai valgyti. Būtent šiam žmonių tipui yra pats svarbiausias virtuvės atributas, nes suteikia galimybę kasdien mėgautis sveiku, skaniu ir greitai pagaminamu maistu. Na, o tiems, kuriems sukiojimasis virtuvėje yra tam tikra meditacija ir atsipalaidavimo būdas, „Gerduva“ gali pasiūlyti ir kitokio tipo puodų.

Kas tas greitpuodis ir kuo jis ypatingas?

Greitpuodžiu yra vadinamas hermetiškas puodas, kuriame maisto produktai yra apdorojami aukštoje temperatūroje, esant aukštam slėgiui. Dėl aukštos temperatūros ir slėgio skysčiai tokio tipo puode ženkliai greičiau užverda. Kalbant apie greitpuodžius, būtina paminėti ir keletą savybių, kurios daro šio tipo puodus tam tikra prasme ypatingais. Pirmoji savybė – greitesnis maisto pagaminimas. Įrodyta, kad ruošiant maistą greitpuodyje tam prireikia vidutiniškai iki 5 kartų mažiau laiko nei ruošiant maistą įprastuose puoduose. Antroji – gaminant greitpuodyje yra išsaugomos naudingos maisto savybės ir plati skonių gama. Trečioji – produktai, naudojami patiekalui pagaminti, greitpuodyje išsaugo natūralią spalvą. Ketvirtoji – ruošiant maistą greitpuodyje yra taupomas jūsų laikas ir elektra arba dujos, priklausomai nuo to, kokio tipo viryklę naudojate. Penktoji – gaminti greitpuodyje patogu, nes nėra būtina net atitirpinti užšaldytų maisto produktų: greitpuodyje atšildymas ir gaminimas vyksta beveik tuo pačiu metu.

Greitpuodžiai - Puikus ir sveikas maistas juose

Iš ko gaminami greitpuodžiai?

Greitpuodžiams gaminti yra naudojamas aliuminis ir nerūdijantis plienas. Tiek iš aliuminio, tiek iš nerūdijančio plieno pagaminti greitpuodžiai yra ilgaamžiai, tačiau, ekspertų teigimu, nerūdijančio plieno greitpuodžiai yra pranašesni prieš aliuminio greitpuodžius, nes jie nesioksiduoja, neleidžia maistui prisvilti ir turi šilumos paskirstymo sluoksnį, užtikrinantį tolygų kaitimo procesą.

Kuo skiriasi mechaniniai ir elektriniai greitpuodžiai?

Atsakymas į klausimą, kuo skiriasi mechaniniai ir elektriniai greitpuodžiai, užkoduotas pačiame klausime. Mechaninio tipo greitpuodžiai yra dedami ant viryklės, kaip ir įprasti puodai, o elektriniai greitpuodžiai yra ženkliai modernesni. Tam, kad veiktų elektrinis greitpuodis reikia tik elektros ir tvarkingo elektros lizdo.

Kuo dar skiriasi šių dviejų tipų greitpuodžiai? Maisto gaminimo procesas elektroniniuose greitpuodžiuose yra automatizuotas, t. y., norint ruošti maistą šio tipo greitpuodžiuose reikia pasirinkti tinkamą meniu režimą. Mechaninio tipo greitpuodžiai tokio pasirinkimo neturi, tačiau juose ruošiamas maistas yra lygiai toks pats tobulas, kaip ir elektriniuose greitpuodžiuose.

Į ką reikia atkreipti dėmesį, renkantis greitpuodį?

Norint išsirinkti tinkamą greitpuodį, būtina atkreipti dėmesį į 6 esminius dalykus – tai medžiaga, iš kurios pagamintas greitpuodis (aliuminis ar nerūdijantis plienas), greitpuodžio sandarumą užtikrinančio žiedo medžiagą ir kokybę, greitpuodžio dangčio vožtuvo konstrukciją, puodo atidarymo bei uždarymo mechanizmą, greitpuodžio modelį, konstrukciją, dizainą, talpą bei į papildomus priedėlius. Pažymėtina, kad renkantis mechaninio tipo greitpuodį, būtina atsižvelgti į turimą viryklę, t. y., gamintojas nurodo, kokio tipo viryklėms greitpuodis tinka, o kokioms ne.

Esate žmogus, kuris mėgsta itin greitai gaminti ir itin skaniai valgyti, bet vis dar neturite savojo greitpuodžio? Jums tikrai verta apsilankyti čia, „Gerduvoje“!

Išeiti iš AMP versijos