Maisto produktų skirstymas į sveikus ir nesveikus yra beprasmis užsiėmimas. Tas pats maistas gali turėti teigiamą poveikį vieno organo būklei ir tuo pat metu turėti nemalonų šalutinį poveikį kitam.
Ką daryti su savo skrandžiu? Kokių maisto produktų jis ne itin mėgsta?
Aštrūs ir aštrūs maisto produktai
Jei mėgstate “aštresnį” maistą, turime jums blogų naujienų. Aitriosios paprikos ir kiti prieskoniai dirgina skrandžio gleivinę. O kaip dėl populiariausių azijietiškų marinuotų deginančio skonio maisto produktų? Jie keičia ir gleivinės būklę, ir rūgšties gamybą. Taigi būkite atsargūs su tokiais maisto produktais.
Rūgštūs, labai karšti arba labai šalti maisto produktai
Citrusiniai vaisiai, rūgštūs marmeladai, parūgštinta sriuba ar lediniai ledai – visa tai keičia skrandžio susitraukimus ir veikia jo kraujotaką.
Labai riebus maistas, rūkyti ir aliejuje kepti produktai
Gydytojai pataria tokių patiekalų racione sumažinti iki minimumo. Faktas tas, kad riebus, rūkytas maistas ir viskas, kas kepta aliejuje, turi kancerogeninių savybių. Be to, toks maistas gali padidinti uždegimą.
Beje, todėl šalyse, kuriose įprasta gaminti tokius patiekalus, pavyzdžiui, Rytų Azijoje ir Meksikoje, tradiciškai fiksuojama aukšta skrandžio ligų statistika.