Gydytojas paaiškino, kas atsitiks organizmui, jei savaitei atsisakysite alkoholio


Pabandykite kuriam laikui visiškai atsisakyti alkoholio. Visų pirma, tai padės suprasti, ar jaučiate potraukį alkoholiui (nueiti nuo duonos lentynos iki butelių lentynų, kovojant su noru pirkti alaus ar vyno), įvertinti savo savijautą. Jei esate įpratę kiekvieną vakarą išgerti šiek tiek alkoholio, tuomet čia reikia sustoti, duoti sau pertrauką – svarbūs pokyčiai organizme įvyks per savaitę.

Kas atsitiks organizmui, jei savaitei atsisakysite alkoholio?

Alkoholio draudimas

Po maždaug trijų dienų be alkoholio atsistato vandens ir elektrolitų balansas, išnyksta veido paburkimas, oda tampa elastingesnė.

Atsisakius alkoholio iš karto palengvinamas kepenų darbas, jos iš karto pradeda skaidyti susikaupusius riebalus. Trigliceridų kiekis sumažėja vos per kelias dienas.

Klinikinės laboratorinės diagnostikos gydytojai pastebėjo, kad kasos darbas stabilizuojamas praėjus maždaug dviem dienoms po alkoholio atsisakymo. Šiuo metu rekomenduojama gerti daugiau vandens ir pakankamai išsimiegoti.

Taip pat verta nepamiršti, kad kartais užtenka atsisakyti alkoholio, kad pagaliau sulieknėtumėte. Alkoholiniuose gėrimuose yra daug nenaudingų kalorijų. Pavyzdžiui poroje taurių sauso vyno yra 200 kcal. Jei geriate daugiau, svorio kritimas dar labiau bus pastebimas.

Išeiti iš AMP versijos