Į ką atkreipti dėmesį perkant vištieną parduotuvėje: renkamės skanią mėsą


Vištiena

Dėl prekybos centrų lentynose pateikiamos įvairovės, rinkdamosi gaminius pasimeta net patyrę pirkėjai ar pirkėjos, o ką jau kalbėti apie pradedančiuosius kulinarinio meno srityje. Pagrindiniai kriterijai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, yra pagaminimo data ir kaina.

Tačiau verta suprasti, kad bet kokiu atveju yra didelė tikimybė susidurti su nekokybišku produktu. Todėl paruošėme jums patarimus, kuriais reikėtų vadovautis einant apsipirkti.

Kaip pasirinkti tinkamą vištieną?

Taigi, jei reikia įsigyti vištą ar vištos dalis, rinkitės nupenėtus egzempliorius, kurių oda būtų šviesios ir vienodos spalvos ir niekaip nepažeista.

Šviežią paukštį atpažinsite iš drėgnos (bet ne per drėgnos) odos. Jei yra per daug drėgmės, tai gali reikšti, kad vištiena buvo užšaldyta ir vėliau atšildyta.

Renkantis vištieną reikėtų paspausti krūtinėlę ir jei ji elastinga ir ne per minkšta – drąsiai galite dėti į krepšelį.

Svarbus kvapas – jis turi būti gaivus ir malonus.

Jei tenka rinktis iš šaldytų produktų, reikėtų atsižvelgti į etiketėje nurodytą datą, taip pat į pačios pakuotės vientisumą. Svarbu, kad nebūtų ledo kristalų ar neaiškių dėmių.

Išeiti iš AMP versijos