Kartais ryžiai gaunasi lipnūs. Gerai, jei jie bus naudojami sušiams ar kitiems patiekalams ruošti. Tačiau jei norite, kad ryžiai gautųsi rupūs, reikės laikytis 3 paprastų taisyklių. Tai garantuos, kad ryžiai taps rupūs.
Tinkama rūšis
Rinkitės nešlifuotus arba plikytus ryžius. Tada išvirus ryžius, jie gausis tobuli.
Plovimas
Kad padidintumėte galimybę paruošti kokybišką patiekalą, ryžius reikia nuplauti šaltu vandeniu. Po šio veiksmo ryžiuose sumažėja krakmolo perteklius.
Specialūs patiekalai
Jei nusipirkote netinkamos veislės ryžius, bet vis tiek norite pasiekti rupumą, patartina naudoti keptuvę storu dugnu. Gudrybė tokia, kad tokiame inde verdant ryžius kruopos įkaista tolygiau.
Maisto gaminimo metas
Ryžius virti reikia iki pusvalandžio, ne daugiau. Be to reikia virimą suskirstyti į 3 etapus:
- Pirmasis etapas virti ant stiprios ugnies. Trukmė – 3 minutės.
- Antrasis etapas – kepimas ant silpnos ugnies 7 minutes.
- Paskutinis etapas yra virimas ant silpnos ugnies apie 20 minučių.