Italijos sūrių gamintojai pradeda naudoti mikroschemų ženklinimo technologiją


Itališkas sūris Parmezan

Italijos Reggiano regiono sūrio “Parmigiano Reggiano” gamybos konsorciumas nusprendė naudoti mikroschemų ženklinimo technologiją, kad apsaugotų savo produktą. Jie gamina Parmezaną, kuris, nors ir turi saugomą geografinę kilmę, vis tiek yra neįtikėtinai gausiai padirbinėjamas. Nelegalios parmezano rinkos vertė jau dabar siekia milijardus dolerių, todėl investicijos į naujoviškas apsaugos formas yra pateisinamos.

Pažangi sūrių ženklinimo technologija

Parmezano sūris
Parmezano

Konsorciumas pasirašė sutartį su Nyderlandų įmone, kuri gamina kazeino sūrio žymenis, vadinamus “p-Chips”. Tai maži druskos grūdelio dydžio atsakikliai, tinkami naudoti maiste ir lengvai aptinkami skaitytuvu. Mikroschemos įterpiamos tiesiai į sūrį, o kiekviena sūrio “galva” gauna savo unikalų kodą, kuris saugomas naudojant blokų grandinės technologiją.

2022 m. antrąjį ketvirtį bus atliktas bandymas, kurio metu bus paženklinta 100 000 parmezano “galvų”. Tikimasi, kad taip bus lengviau aptikti padirbtą sūrį, o klientai bus užtikrinti dėl produkto kokybės. Sūrių gamintojai taip pat tikisi mikroschemas naudoti kaip įrodymus, jei būtų apkaltinti, kad apsinuodijo nekokybišku trečiųjų šalių gamintojų produktu.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos