Tokį paprastą patiekalą kaip kiaušinienė nėra lengva sugadinti, tačiau pasitaiko klaidų, kurios gali pabloginti maisto kokybę. Paprastai tokios klaidos daromos dėl skubėjimo.
ŠALTI KIAUŠINIAI
Patyrę virėjai rekomenduoja kiaušinius iš šaldytuvo išimti likus bent 15-30 minučių iki gaminimo. Tai padeda sušildyti gaminį iki patogios kambario temperatūros. Kambario temperatūros kiaušinius geriau kepti. Be to, tai padeda atsiskleisti skoniams.
KIAUŠINIŲ ĮMUŠIMAS TIESIAI Į KEPTUVĘ
Daugelis kiaušinius įmuša tiesiai į keptuvę. Dėl to net ir smulkūs lukšto gabaliukai gali tapti kiaušinienės “prieskoniu”. Todėl pirmiausia įmuškite kiaušinius į dubenį ir tada nusiųskite į keptuvę.
KEPIMAS ŠALTOJE KEPTUVĖJE
Jei nenorite, kad patiekalas priliptų prie keptuvės paviršiaus, pirmą reikia gerai įkaitinti keptuvę.