Izraelyje pradėta skiepyti ketvirta vakcinos doze nuo koronaviruso


Izraelis

patvirtino masinį ketvirtosios koronaviruso vakcinos dozės naudojimą: visi vyresni nei 60 metų žmonės ir medicinos personalas dabar turi būti skiepijami dar kartą.

Izraelis pradėjo skiepijimą ketvirta vakcinos doze nuo koronaviruso

Izraelis skiepys ketvirta doze

Išsami informacija: Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino leidimą dėl plintančio koronaviruso omikrono varianto. Izraelis tapo viena pirmųjų šalių pasaulyje, kurioje buvo pradėta skiepyti ketvirtąja COVID-19 vakcinos doze: iš pradžių ji buvo skirta žmonėms, kurių imuninė sistema nusilpusi, o netrukus į skiepijimo kampaniją buvo įtraukti slaugos namų gyventojai ir Izraelio geriatrijos centrų pacientai.

Sekmadienį Izraelio valdžios institucijų paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad per pastarąsias septynias dienas naujų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius šalyje išaugo 195 proc., palyginti su ankstesne savaite. Sekmadienį per 24 valandas iš viso buvo nustatyti 4206 infekcijos atvejai.

Bennett įspėjo, kad infekcijų skaičius netrukus gali išaugti iki “50 000 atvejų per dieną”. Izraelio ministras pirmininkas paragino visus šalies suaugusiuosius ir vaikus pasiskiepyti nuo koronaviruso.

Daugiau nei keturi milijonai iš 9,2 milijono Izraelio gyventojų jau gavo tris koronaviruso vakcinos dozes. Nuo pandemijos pradžios užregistruota šiek tiek mažiau nei 1,4 mln. COVID-19 infekcijos atvejų, iš kurių 8244 buvo mirtini.

Šaltinis: Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennett

Išeiti iš AMP versijos