JAV išleido monetą, skirtą Zelenskiui ir Ukrainai


V. Zelenskis

Baltieji rūmai pristatė proginę monetą, skirtą Volodymyro Zelenskio kreipimuisi į Kongresą 2022 m. kovo 16 d. Apie tai pranešama Baltųjų rūmų suvenyrų parduotuvės svetainėje.

Iš serijos “Istorinės akimirkos” išleista moneta, kurioje pavaizduoti prezidentai Volodymyras Zelenskis ir Joe Bidenas. Ant taip pat iškalta Ukrainos prezidento citata: “Pasaulio lyderis yra pasaulio lyderis”.

Moneta Zelenskiui ir Ukrainai

Monetos aprašyme teigiama, kad Zelenskis “pelnė abiejų pusių įstatymų leidėjų susižavėjimą už tai, kad daug nuveikė gindamas savo šalį ir žmones nuo žiaurios Rusijos agresijos”.

Tai buvo nepaprastai tiesioginis karo laikų lyderio raginimas imtis veiksmų, įrodantis, kad padėti Ukrainai yra moralinė būtinybė šaliai, kuri save laiko laisvės ir demokratijos švyturiu pasauliui. … Tai buvo nepaprastas virtualus kreipimasis į didžiausią pasaulio karinę ir finansinę galią”, – rašoma monetos aprašyme.

Moneta kainuoja 100 JAV dolerių. Visas pelnas, gautas pardavus šias monetas, bus skirtas humanitarinei pagalbai Ukrainos žmonėms.

Ją įsigyti galima čia: https://www.whitehousegiftshop.com/President-Volodymyr-Zelenskyy-Addresses-Congress-p/zelenskyy-congress.htm

Išeiti iš AMP versijos